Fototentoonstelling Jong en Gay


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 15 februari 2018 tot en met 20 mei 2018. De eerstvolgende keer is op 24 februari 2018

  • Categorieën: , , ,
  • Toekomstige data:

Copyright Marjolein Annegarn

Op 15 februari 2018 wordt wederom samen met de Openbare Bibliotheek Amsterdam, vestiging Diemen een bijzondere fototentoonstelling geopend.

Hoe is het om anno nu uit de kast te komen? Fotografe Marjolein Annegarn legde jongeren tussen de 14 en 19 vast en stelde ze tegelijkertijd deze persoonlijke vraag. Het resultaat is de fototentoonstelling Jong en Gay.

Al heel jong moeten ze dealen met angst voor afwijzing, daadwerkelijke uitsluiting, problemen met familie, verlies van vrienden en vooral de worsteling om zichzelf te accepteren. Annegarn vroeg zich af hoe de nieuwe generatie hiermee omgaat. Ze kwam op het idee om hier een fototentoonstelling aan te wijden toen ze de 17-jarige Toto ontmoette. Hij vertelde dat hij zelf meer met het probleem worstelde dan zijn omgeving. Bij de foto’s zijn quotes opgenomen van de jongeren zoals die van Joel Verbeek; “Het zou mooi zijn als je helemaal niet uit de kast zou hoeven komen. Gewoon zeggen dat je verliefd bent en dan maakt het niet uit op wie“.

Copyright Marjolein Annegarn

Opening expositie
De expositie zal feestelijk worden geopend op donderdag 15 februari 2018 om 17.30 uur in OBA Diemen. De tentoonstelling zal geopend worden door wethouder Jeroen Klaasse, vervolgens zal fotografe Marjolein Annegarn een toelichting geven. Uiteraard is er gelegenheid om een borrel te drinken en de foto’s te bekijken met bijbehorende verhalen. De opening en de expositie zijn gratis toegankelijk voor publiek.

De tentoonstelling is te zien van 15 februari 2018 t/m 20 mei 2018. Kijk op deze website voor de openingstijden van de Openbare Bibliotheek Diemen.