Princesses of Sheba at Night | expositie t/m 18 maart 2018


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 12 januari 2018 tot en met 18 maart 2018. De eerstvolgende keer is op 24 februari 2018 10.00

  • Locatie: Amsterdam | Openbare Bibliotheek
  • Categorieën: , , , ,
  • Toekomstige data:

Fotoproject over zes jonge mensen uit Marseille die hun mannelijke en vrouwelijke identiteiten laten zien

Opening op 11 januari 2018, vanaf 16:30 uur.

Deze selectie van portretten uit het documentaire fotoproject Princesses of Sheba at Night vertelt het verhaal van zes jonge homoseksuelen in Marseille. Ieder heeft zijn eigen bijzondere geschiedenis, maar zij vinden elkaar in het gemeenschappelijke verlangen om zich als homoseksueel en crossdresser te uiten. Zonder het verbale en lichamelijke geweld waarmee ze afzonderlijk wel te maken krijgen.

Dus komen ze ’s nachts bij elkaar en maken zich klaar om uit te gaan. Prachtig aangekleed en op hun high heels flaneren ‘the girls’ – zoals ze zichzelf noemen – als prinsessen door de straten van Marseille. Samen voelen ze zich sterker en moediger en maken hun droom waar. Van de groep van twaalf, waar de zes deel van uitmaken, komen de meeste uit Maghreb-landen. Sommigen van hen groeiden op in Frankrijk, maar allemaal hebben ze een moslimachtergrond.

Deze moedige jonge mensen kiezen ervoor om in deze fotoserie hun mannelijke en vrouwelijke identiteiten te laten zien. Zij vertellen hun verhaal met trots, zachtheid en eerlijkheid; zij delen hun leven, hun angsten en plezier, hun verlangens en hun dromen voor de toekomst.

De fotoserie is gemaakt door fotografenkoppel Jean-Christophe Husson en Delphine Gubert, die afwisselend in Parijs en Amsterdam werkzaam zijn.

Website