Akkerman, Lieneke (E.)

Rozehulpverlening.nl

Akkerman, Lieneke (E.)
Nijmegen / provincie Gelderland
Zelfstandig gevestigd
Lichaamsgericht therapeut (bio energetica en pesso)en(loopbaan)coach
1955, vrouw

Naam praktijk

Lieneke Akkerman, praktijk voor lichaamsgerichte therapie en (loopbaan)coaching

Adres

Minister Elandstraat 15
6523 CS Nijmegen

Telefoon

06-10418213

E-mail

[email protected]

Opleiding

HBO-maatschappelijk werk met Voortgezette Opleiding vrouwen en welzijnswerk; opleiding bio-energetisch analytische therapie; Pesso therapie, leergang school voor coaching.

Ervaring

Werkzaam geweest in de jongerenhulpverlening, als teamleider in een incest-opvanghuis en (tot op heden) als trainer/(loopbaan)coach bij het Stavoor, instituut voor opleiding, training, advies en coaching. Onder meer rond levensfase/loopbaan/bezieling en zelfsturing. Sinds 1995 eigen praktijk lichaamsgerichte therapie, begeleide intervisie en coaching.

Werkwijze

Lichaamsgerichte therapie vanuit de uitgangspunten van de bio-energetische analyse en Pesso therapie. Elementen die centraal staan in de aanpak: biografisch werken, soms door levensverhaal te schrijven; lichaamsbewustwording; versterken van aanwezige levendigheid, kracht en talenten; lichaamsgeheugen richten op loslaten en vergroten handelings-mogelijkheden; werken aan een vrijere zelfexpressie. Dit alles met toenemende referenties aan de hier-en-nu leefsituatie. De behandeling vormt een combinatie van gesprekken en lichaamsgerichte oefeningen, zoals bio-energetica, aandachtgerichte oefeningen, dans, , visualisaties en gebruik van creatieve vormen. Verder wordt gebruik gemaakt van psycho-educatie en huiswerkopdrachten.

Affiniteit/ervaring met

Lesbische en biseksuele vrouwen; kinderloosheid; ouder worden; werkgerelateerde vragen

Aandachtsgebieden

Levenslijn en keerpunten, coming-out en acceptatieproblematiek, relatieproblematiek, verdriet- en rouwverwerking, zingeving en bezieling.

Hulpverleningsvorm

Individuele therapie, relatietherapie, Pessostructuregroep.

Aanmelding

Via telefoon(beantwoorder).

Kosten

Voor therapie soms vergoeding via 1e lijn of alternatieve psychologische zorg. Coaching/supervisie wordt meestal door werkgever betaald. Kosten zelfbetalers: € 40 tot € 85, afhankelijk van inkomen. Kennismakingsgesprek is € 50

Wachtlijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Nee

Andere talen

Duits, Engels

Beroepsvereniging

Nederlands Instituut voor Bio-energetische Analyse (NIBA); European Certificate for Psychotherapy (ECP), Nederlandse Vereniging voor Pesso-psychotherapie ,Nederlandse vereniging voor loopbaancoaches (NOLOC)