Baars, Marjo (M.J.)

Rozehulpverlening.nl

Baars, Marjo (M.J.)
Amsterdam / provincie Noord-Holland
Zelfstandig gevestigd
Dramatherapeut
1968, vrouw, biseksueel

Naam praktijk

Dramatherapie Marjo Baars

Adres

Studio Open
Delistraat 48-huis
1094 CX Amsterdam

Adres 2

[postadres] Smaragdstraat 59
1074 HE Amsterdam

Telefoon

020-6720338

E-mail

[email protected]

Website

www.studioopenamsterdam.nl

Opleiding

HBO-opleiding Creatieve Therapie Drama. Begeleid Toneel (werken met theaterteksten). Developmental Transformations (Level 1). Sociodrama.

Ervaring

Werkzaam geweest als dramatherapeut op een afdeling voor persoonlijkheidsstoornissen Cluster C, en begeleiding van een groep ouderen op een resocialisatieafdeling. Sinds 2013 een eigen praktijk.

Werkwijze

Mijn werkwijze is eclectisch. Ik pas mijzelf en mijn keuze voor een werkwijze aan bij de cliënt: wat is nodig? wat sluit aan? Doel is dat de cliënt een groter gevoel van regie ontwikkelt en makkelijker met de eigen emoties kan omgaan en met de reacties/emoties van de ander. Ik bied mij speltechnisch aan als die ander, zodat er een oefensituatie ontstaat.
Er wordt gewerkt met rollenspelen, huiswerkopdrachten en lichaamsgerichte technieken (grensoefeningen, sound and movement, dansen, vechten, acrobatiek), Development Transformations (een zeer fysieke dramatherapeutische behandelmethode).

Affiniteit/ervaring met

Lesbische vrouwen, biseksuelen, ouderen.

Aandachtsgebieden

Identiteits- en relatieproblematiek, verdriet- en rouwverwerking, en hanteren van sociale situaties die moeilijk zijn in relatie tot de geaardheid.

Hulpverleningsvorm

Individuele therapie, groepstherapie, relatietherapie

Aanmelding

Aanmelding via mail en eventueel telefonisch. Ik stel een aantal vragen vooraf die via mail kunnen worden beantwoord, zodat ik een eerste beeld heb van de hulpvraag. Een proefsessie is mogelijk.

Kosten

Bij een aantal zorgverzekeraars wordt het deels vergoed bij een aanvullende verzekering. Eigen bijdrage is € 25,- tot € 50,-. Kennismaking/proefsessie € 15,-
Gewone vervolgsessie € 75,-
Slaaptraining € 60,-

Wachtlijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Nee, tenzij het gaat om een compacte rolstoel

Andere talen

Engels, Duits

Beroepsvereniging

Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie