Centrum voor Seksuele Gezondheid (ACSG)

Rozehulpverlening.nl

Centrum voor Seksuele Gezondheid (ACSG)
Amsterdam en Alkmaar / provincie Noord-Holland

Adres

Sarphatistraat 618-626
1018 AV Amsterdam

Adres 2

Magdalenenstraat 28
1811 JR Alkmaar

Telefoon

020-6245426 (Amsterdam) of 072-5126812 (Alkmaar)

E-mail

[email protected]

Website

www.acsg.nl

Werkgebied

Amsterdam en regio, Alkmaar en regio

Hulpverleners

Het hele team seksuologen heeft ervaring en affiniteit met homo/lesbisch-specifieke hulpverlening. Allen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie (NVVS).

Werkwijze

Seksuologische hulpverlening in de vorm van advisering en kortdurende therapie. De hulp is concreet gericht op het helpen oplossen van het probleem. Er wordt met name gepraat, daarnaast psycho-educatie, huiswerkopdrachten, advies en voorlichting. In de gesprekken staat centraal hoe de cliënt zijn of haar seksualiteit het liefst wil beleven en wat in de weg staat om dit tot uiting te brengen. Zowel medische als psychologische aspecten krijgen de vereiste aandacht.

Doelgroepen

Iedereen (ongeacht seksuele geaardheid) die last heeft van seksuele problemen.

Aandachtsgebieden

Geen of weinig zin in vrijen, te vroeg of niet kunnen klaarkomen, angst voor of afkeer van seks, pijn bij het vrijen, erectieproblemen, twijfel over seksuele identiteit, ongewone seksuele voorkeur, vaginistisch reageren, onvrede over de seksuele relatie, verschil in verlangen, seksuele problemen door ziekte of handicap, seksverslaving. Het centrum heeft ook een medisch spreekuur voor o.a. soa, vruchtbaarheidskwesties en anticonceptie.

Hulpverleningsvorm

Individuele en relatietherapie. In Amsterdam tevens groep voor vrouwen met opwindingsproblematiek.

Aanmelding

Via telefoon kan afspraak worden gemaakt voor intakegesprek. Geen verwijsbrief nodig. Indien gewenst, voorafgaand overleg over hulpvraag op telefonisch spreekuur seksuologie di, do en vr van 13.30 tot 14 uur (Amsterdam), of ma van 13.30 tot 14 uur (Alkmaar). Voor alleen het maken van een afspraak kan ook op overige tijden worden gebeld.

Kosten

Seksuologie wordt nog niet vergoed door ziektekostenverzekeraars. Kosten: tussen € 35 en € 70, afhankelijk van inkomen. Intakegesprek € 50.

Wachtijst

Nee

Rolstoeltoegankelijk

Ja