A perfectly normal family


Evenementgegevens


Filmhuis Purmerend draait op dinsdagmiddag en -avond 3 november de film A perfectly normal family (Malou Reymann, Denemarken, 2020, 97’).

Het doodnormale gezin uit de titel (papa, mama, twee dochters) komt eind jaren negentig van de vorige eeuw volledig op z’n kop te staan, wanneer papa aankondigt dat hij zich altijd vrouw heeft gevoeld. Het overvalt Emma en haar oudere zus Caroline behoorlijk: op dezelfde dag krijgen ze te horen dat hun ouders gaan scheiden en hun vader is begonnen met hormoontherapie. Korte tijd later heet hij niet langer Thomas, maar Agnete. Caroline omarmt de transitie gemakkelijker dan Emma.  Emma is een vaderskind, dat haar liefde voor voetbal met Thomas deelde. Bij Agnete, die zoekt naar haar nieuwe identiteit en in eerste instantie zo vrouwelijk mogelijk door het leven wil gaan, hoeft ze daarvoor niet langer aan te kloppen. De verwarring is voortdurend zichtbaar op het gezicht van Emma, knap gespeeld door Kaya Toft Loholt.

Regisseur Malou Reymann baseerde zich bij de film deels op eigen ervaringen.

Filmhuis Purmerend draait deze film in ’t Stamhuis, Kerkstraat 11, 1441 BL Purmerend.

De voorstellingen beginnen om 13:30 en 20:30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,00).

U kunt reserveren voor deze film op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden.

Contact is mogelijk via [email protected].