AutiRoze Arnhem


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 12 juli 2020 tot en met 11 juli 2021. De eerstvolgende keer is op 11 oktober 2020 16.00

  • Locatie: Arnhem | De Roze Bunker
  • Categorieën: , , , , ,
  • Toekomstige data:

De netwerkborrel van AutiRoze is er voor mensen met autisme. We organiseren regelmatig ontmoetingsactiviteiten en werken aan het bespreekbaar en zichtbaar maken van autisme. Onze netwerkborrel heeft een informeel karakter en is gericht op ontmoeten, gezelligheid en ruimte voor een goed gesprek. Daarnaast zullen we zo nu en dan ook uitjes organiseren.

We organiseren de netwerkborrel elke tweede zondag van de maand vanaf 16:00 uur in ons eigen café St. Catharinaplaats 10 in Arnhem.

Iedereen is welkom, maar AutiRoze is er primair voor LHBT volwassenen (18 jaar en ouder) met autisme die gemiddeld of hoog functioneren. Het gaat dan zowel om mensen die een officiële diagnose hebben als mensen die vermoeden dat ze autisme hebben.

De activiteiten zijn ingericht op mensen die zelfstandig kunnen functioneren. De eerste keer mag je een begeleider meenemen, maar liever niet steeds.

Als je voor de eerste keer AutiRoze wilt bezoeken, maar je voelt je wat onzeker, maak dan van tevoren een afspraak met de teamleider van AutiRoze, zodat je niet als onbekende alleen naar binnen hoeft te komen. Dit kan per e-mail [email protected] of telefoon (026) 442 31 61.

LET OP: Deze netwerkborrel is NIET bedoeld voor mensen die zowel een verstandelijk beperking hebben alsmede een vorm van autisme. Deze mensen zijn van harte welkom op onze Soos.

Waarom we een netwerkborrel speciaal voor LHBT’ers met autisme?
Op onze website kun je lezen wat de dingen zijn die LHBT’ers met autisme tegen kunnen komen.

De meeste mensen met autisme zien autisme niet als ziekte maar als deel van hun persoon, met goede en slechte kanten. Mensen met autisme zijn geen “patiënten”.

Veel problemen die mensen met autisme ervaren komen doordat de maatschappij op een andere groep mensen is ingericht. Autisme is, net als homoseksualiteit, diversiteit.

Er zijn hele discussies over of je het “autisten” of “mensen met autisme” noemt. Veel mensen ervaren het woord “autist” als negatief, vandaar dat AutiRoze het niet gebruikt.

De diversiteit onder mensen met autisme is zeer groot. Aan sommigen kun je beter zien dat ze autisme hebben dan anderen. Sommigen werken fulltime, anderen zijn volledig arbeidsongeschikt.

Er is ook een groot man-vrouw verschil. Autisme bij vrouwen word minder snel opgemerkt. Een mogelijke verklaring hier van zou kunnen zijn dat vrouwen van nature een socialer wezen zijn, en op een andere manier worden opgevoed dan mannen.

Autisme heeft ook veel voordelen, bijvoorbeeld: creatief, betrouwbaar, loyaal, goed in details zijn.

De netwerkborrel van AutiRoze is er elke tweede zondag van de maand vanaf 16:00 uur.