Bleeding Love


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 1 oktober 2020 tot en met 1 november 2020. De eerstvolgende keer is op 31 oktober 2020 18.00


Aan het begin van de 21e eeuw wordt Nederland opgeschud door een bizarre strafzaak, waarin drie mannen ervan verdacht worden tijdens huisfeestjes andere mannen te hebben gedrogeerd en geïnjecteerd met seropositief bloed. Beter bekend als de Groninger hiv-zaak. Bleeding Love is geïnspireerd op dit waargebeurd verhaal en volgt de verdachten in hun gedoemde zoektocht naar een utopie. Het stuk verbeeldt hun eerste ontmoeting, tot het besluit om de wereld te besmetten.

Hoe ver ga je voor de liefde?
De onervaren David zoekt een man met wie hij een leven kan opbouwen. In een park aan de rand van de stad ontmoet hij de zwijgzame Gé. Ze zien iets in elkaar dat ze nooit eerder gevonden hebben. Als echter blijkt dat Gé seropositief is brengt dit deze prille relatie zo ver uit balans dat ze steeds grotere bewegingen moeten maken om zichzelf weer te vinden, met onomkeerbare gevolgen.

“Veilig bestaat niet als je samen bent. Veilig ben je alleen… Alleen.”

Nick Bruckman Projecten
Schrijver en regisseur Nick Bruckman debuteerde in 2016 bij Theater Bellevue met het lovend ontvangen Kogelvis. De voorstelling maakte in 2018 een comeback in samenwerking met Het Gelders Orkest, Introdans en Toneelgroep Oostpool. In 2019 was Stones te zien bij de Royal Court Theatre in Londen. Bleeding Love is de eerste productie die hij onder zijn eigen naam én regie uitbrengt, in co-productie met Grand Theatre Groningen.

Facebook event