GESLOTEN Boys Won’t Be Boys – The Pictures


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 27 oktober 2021 tot en met 30 januari 2022. De eerstvolgende keer is op 25 januari 2022 11.00


Jongerenexpositie in Theater Bellevue en Restaurant De Smoeshaan Amsterdam

Het fotografieproject is ontstaan vanuit Van Huistedes theatervoorstelling Boys Won’t Be Boys, waarin het thema mannelijkheid op een persoonlijke wijze wordt onderzocht. Acht jongeren tussen de 15 en 22 jaar tonen in de foyer van Theater Bellevue en Restaurant De Smoeshaan hun perspectief op het thema mannelijkheid in en serie foto’s.

In Boys Wont Be Boys – The Pictures spraken de jongeren onder begeleiding van theatermaker Rikkert van Huisstede en Foam’s museumdocent en filmmaker Sebastian Mulder over wat het thema mannelijkheid voor hen betekent. Ze bekeken werk van aan Foam verbonden fotografen die dit thema onderzochten en in beeld hebben gebracht. In drie workshops experimenteerden de jongeren met fotografische aspecten en maakten in de studio van Foam een portret. De persoonlijke verhalen van de jongeren zijn te beluisteren via QR codes in de tentoonstelling in Bellevue en in De Smoeshaan.

De foto’s zijn gemaakt door:
Bote Erenstein, Laura van der Meché, McKieron Musa, Fiankson Kwaning, Lute Smit, Gyliano Willems, Max Muris en Madelief van der Schoot.

Op 26 oktober opent de tentoonstelling in Theater Bellevue en bezoeken de jongeren de voorstelling Boys Won’t Be Boys XL, te zien van 26 t/m 28 oktober in Theater Bellevue.

De expositie is te zien van 26 oktober 2021 – 31 januari 2022 in Theater Bellevue en Restaurant De Smoeshaan

Website