Café Oké Zwolle – Van te voren contact opnemen


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 07 november 2020


Neem van te voren contact op of het café geopend is en vraag hoe je je kunt aanmelden.

Voor iedereen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, die ontdekt heeft homo-, lesbische of biseksuele gevoelens te hebben.

Café Oké biedt een gezellige plek waar LHBTI’s met een (licht) verstandelijke en/of lichamelijke beperking zichzelf kunnen zijn en elkaar kunnen ontmoeten. Ongeveer de helft van de vrijwilligers van Café Oké behoort zelf tot de doelgroep. Ook mensen zonder lichamelijke of verstandelijke beperking zijn welkom bij Café Oké, mits ze zich openstellen voor het doel en de doelgroep van deze activiteit.

Eerste zaterdag van de maand
Café Oké is iedere eerste zaterdag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur in Wijkcentrum de Enk, Enkstraat 67 te Zwolle. Het zijn altijd heel gezellige middagen en je bent van harte welkom om ook langs te komen! De bezoekers van Café Oké Zwolle zijn mannen en vrouwen van alle leeftijden en komen uit de wijde omgeving van Zwolle. De ruimte is rolstoeltoegankelijk en voorzien van een invalidentoilet.

575587_258277020985236_1969899938_n

Wat is Café Oké
Café Oké biedt een veilige en gezellige ontmoetingsplek voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De activiteit is speciaal bedoeld voor mannen of vrouwen die op iemand van hun eigen sekse vallen.
Van bezoekers horen we nogal eens dat er in hun woon- of werkomgeving een taboe rust op andere dan man-vrouw relaties. Hierdoor kunnen ze problemen ervaren om voor hun gevoelens uit te komen en in een isolement terechtkomen. Café Oké wil dat isolement graag doorbreken. Via de maandelijkse café- middag kunnen mensen met een beperking en homo/lesbische/biseksuele gevoelens elkaar ontmoeten en (zelf)acceptatie en herkenning ervaren. Ze ontmoeten anderen, die net zo zijn als zij. Dit vergroot hun wereld en hun kennissenkring. Bij ons is iedereen ‘oké’ zoals hij of zij is. Of iemand nou mannen leuk vindt of vrouwen. Of misschien wel beiden.

Werkwijze Café Oké
De activiteiten van Café Oké zijn ‘door en voor’ de doelgroep. Vandaar dat de helft van onze vrijwilligers zelf een beperking heeft en meedraait achter de bar of nieuwe bezoekers opvangt. Maandelijks bespreken we met elkaar wat we gaan doen en wie welke taken uitvoert. Café Oké vindt plaats op elke eerste zaterdag van de maand, ‘s middags van 2 tot 5 uur, in het COC aan de Kamperstraat 17. Alleen in juli en augustus is er een zomerstop.

De sfeer bij Café Oké is ontspannen, gezellig en veilig. Nieuwe bezoekers kunnen gerust alleen naar onze maandelijkse activiteit komen. We ontvangen ze hartelijk aan de koffietafel en er is altijd iemand die een praatje met ze maakt. Ook een familielid, kennis of begeleider is welkom om mee te gaan. Om eens een kijkje bij Café Oké te nemen of om die eerste stap over de drempel wat makkelijker te maken.

Voorlichting
Om homoseksualiteit beter bespreekbaar te maken en mogelijke vooroordelen weg te nemen, heeft COC Zwolle een werkgroep die voorlichting geeft aan groepen, zoals klassen van een middelbare school of een mbo/hbo. Waar nodig werkt de voorlichtingsgroep samen met Café Oké, bijvoorbeeld bij voorlichtingen aan mensen met een beperking, of aan familieleden of (toekomstige) begeleiders van deze doelgroep.

Meer info?
Kijk even hier of neem contact op via [email protected] Je mag natuurlijk ook gewoon langskomen. Heb je onze Facebookpagina al geliked?
Meer informatie: zonderstempel.coc.nl/zwolle-cafe-oke/.