Chemsex meet-up


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 18 augustus 2021 tot en met 15 december 2021. De eerstvolgende keer is op 18 augustus 2021 19.30


“Chemsex” is een Engelstalige verbastering van “het gebruik van drugs tijdens seks”. Chems (van chemicals) staat voor drugs. Chemsex is een groeiend wereldwijd fenomeen, dat opmerkelijk vaker voorkomt onder mannen die seks hebben met mannen (MSM ofwel homo/bi-mannen).

Chems en seks werken vaak prettig met elkaar. Van chems word je immers losser, vrijer, en/of zelfverzekerder. Voor veel mensen een fijne manier om te ontspannen. Er bestaan echter grote verschillen in manieren van gebruik en tussen de vele soorten middelen.

We zien een sterke toename van chemsex. De gay scene loopt voorop en we zien ook een toename van riskantere middelen, waaronder crystal meth (“tina”). Dat pakt lang niet bij iedereen goed uit. Bij kleine tot grote chemsex ‘feestjes’, vaak in prive-sfeer, leidt dit soms tot ontsporing. De balans raakt soms zoek en lichamelijke en psychische verslaving liggen op de loer, net zoals gezondheidsrisico’s inclusief het risico op hiv.

Samen met enkele ervaringsdeskundigen en gespecialiseerde hulpverleners hebben we meet-ups gestart. In kleinschalige gespreksavonden kunnen homo-/biseksuele mannen hun ervaringen delen met elkaar. Vaak gaat dat beter dan bijvoorbeeld met de eigen huisarts. De meet-ups bieden een zeldzame plek om het nuchter en vertrouwelijk met anderen over dit onderwerp te hebben.

Voor wie?
Meet-up groep 2 “Bewuste gebruikers” (elke 2 maanden)

  • Je bent homo/bi man en hebt ervaring met chemsex
  • Je wil een gezonde balans houden in het omgaan met je chems-gebruik
  • Je hebt rondom chemsgebruik wel eens situaties of incidenten meegemaakt die je wil delen en horen hoe anderen hiermee omgaan
  • Onderwerpen die langskomen zijn: grenzen opzoeken / overschrijden, valkuilen en risico’s, gezondheid. handvatten om het gebruik in balans te houden met je verdere leven, werk en relaties, afglijden en herstellen.

Elke 3e woensdag van EVEN maanden vanaf 19:30 – circa 21:30 uur (inloop: uitsluitend tussen 19:00 en 19:30 uur)

Adres: COC Rotterdam, Schiedamsesingel 173, 3012 BB Rotterdam (zie kaartje).  Zeer goed bereikbaar per OV en per auto.

In verband met de situatie rondom het coronavirus zijn we gebonden aan door de overheid ingestelde coronamaatregelen.

  • Tijdelijk een maximum aantal deelnemers van 6 personen
  • Aanmelden van tevoren
  • Onderlinge afstand binnen van 1,5 meter tussen deelnemers – daarom gebruiken we tijdelijk de ruimte op de begane grond en niet de vergadertafel in de achterkamer
  • Handen desinfecteren bij binnenkomst

Meer informatie