Luz Bravo wint namens COC Midden-Nederland in 2019 het COC Songfestival in Weert met haar lied 'Harmony' (foto: COCSF)

COC Songfestival 2020 verplaatst naar 2021


Evenementgegevens


Foto: Luz Bravo wint namens COC Midden-Nederland in 2019 het COC Songfestival in Weert met haar lied ‘Harmony’ (foto: COCSF)

Vanwege de onzekerheden als gevolg van de huidige coronacrisis zal het COC Songfestival 2020 niet doorgaan. De ‘regenboogliedjes’ wedstrijd die zou worden georganiseerd in de regio Midden-Nederland wordt verplaatst naar 2021. Dit besluit werd genomen door het Landelijk Team COC Songfestival en COC Midden-Nederland, de hosting partner van de komende editie. Er wordt inmiddels nagedacht over een vervangende online show.

De voorbereidingen voor de 26ste editie van het COC Songfestival, de jaarlijkse ‘regenboogliedjes’ wedstrijd van COC Nederland, waren al in volle gang toen de coronacrisis ook in Nederland in alle hevigheid losbarstte. De datum en locatie waren vastgelegd en het aankondigingsfilmpje was al opgenomen. Gezien de huidige beperkingen voor samenkomsten en de onzekerheid over de mogelijkheden in het najaar is toch besloten om de komende editie te verplaatsen naar 2021.

“In overleg met COC Midden-Nederland, die als winnaar van de afgelopen editie de hostingpartner van het evenement is, hebben we besloten de voorbereidingen voor het festival dit jaar te staken. Er zijn op dit moment te veel onduidelijkheden over in welke vorm het festival dit najaar zou kunnen plaatsvinden. Bij onze afweging hebben we alle aspecten meegewogen. Aan de ene kant kan met de huidige richtlijnen die de komende maanden gelden een grote productie als het songfestival – met veel deelnemers, begeleiders, vrijwilligers en publiek – sowieso niet plaatsvinden. Aan de andere kant wilden we niet tot ver in het najaar wachten met een beslissing met als risico het dan alsnog te annuleren en eventueel geselecteerde deelnemers te moeten teleurstellen. Het is ontzettend spijtig, maar onvermijdelijk in deze situatie. Er zal dit jaar dus geen finale plaatsvinden en dus ook geen nieuwe winnaar worden gekozen. Alles schuift een jaar door, waardoor COC Midden-Nederland volgend jaar een nieuwe kans krijgt om een hele mooie en feestelijke finale te organiseren”, aldus het Landelijk Team COC Songfestival.

“We vinden het ontzettend jammer dat we dit prachtige feest dit jaar niet kunnen organiseren in Midden-Nederland tijdens ons 70-jarige jubileumjaar, maar het is wel de meest verstandige keuze voor dit moment. COC Midden-Nederland is blij om het COC Songfestival alsnog te organiseren in 2021. We hopen dan iedereen gezond te mogen ontvangen voor een muzikale, feestelijke en liefdevolle avond”, aldus Laura van Nieuwenhuijze, waarnemend voorzitter COC Midden-Nederland.

Vervangende online show
Voor de mensen die hadden uitgekeken naar het festival is er ook goed nieuws. Inmiddels werkt het Landelijk Team COC Songfestival samen met het projectteam van COC Midden-Nederland aan een vervangende online show. Deze zal online worden uitgezonden op zaterdagavond 28 november 2020, de datum waarop oorspronkelijk de 26ste editie van het COC Songfestival had moeten plaatsvinden. Meer informatie over de inhoud van de show zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

COC Songfestival
In 2019 beleefde het COC Songfestival de 25ste editie en werd gewonnen door zangeres Luz Bravo met haar lied ‘Harmony’ namens COC Midden-Nederland. Het festival begon ooit als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen en dat in de loop der jaren een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium heeft mogen verwelkomen. Meer informatie over het COC Songfestival is te lezen op de website www.cocsongfestival.nl.