COC Songfestival 2021


Evenementgegevens


Het COC Songfestival zal in 2021 alsnog plaatsvinden in Theater De Kom in Nieuwegein. Dat werd bekendgemaakt tijdens de vervangende online show ‘COC Songfestival: Sound Of Our Harmony’. Deze show kwam in de plaats van de reguliere editie, die werd geannuleerd vanwege de coronacrisis. De 26ste editie van het COC Songfestival zal op zaterdag 27 november 2021 worden georganiseerd door COC Midden-Nederland.

Tijdens de online show in 2020 waren er muzikale optredens van onder andere een aantal oud-deelnemers en winnaars van het COC Songfestival, theatermaker Rikkert van Huisstede, muzikaal duo Kopje Onder, social media fenomeen Orgel Joke, muzikaal talent Jordan Roy en operazangeres Francis van Broekhuizen. De show, die werd gemaakt door een productieteam van COC Midden-Nederland en het landelijk team COC Songfestival, is momenteel nog online terug te kijken.

Alsnog in Nieuwegein
Aan het eind van de online show had presentatrice Maaike Timmerman, bekend van Goedemorgen Nederland, contact met Laura van Nieuwenhuijze (voorzitter COC Midden-Nederland) en Simon Timmerman (landelijk team COC Songfestival). Zij konden onthullen dat de 26ste editie van het COC Songfestival alsnog gaat plaatsvinden in Theater DE KOM in Nieuwegein en wel op zaterdag 27 november 2021.

COC Songfestival 
Het festival begon ooit als een knipoog naar het grote Eurovisiesongfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen en dat in de loop der jaren een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium heeft mogen verwelkomen. Meer informatie over het COC Songfestival is te lezen op de website www.cocsongfestival.nl.