Evangelische roze viering


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 27 januari 2019 tot en met 25 december 2019. De eerstvolgende keer is op 29 september 2019 15.00


De ERV is geen kerk, maar voor velen een rustpunt. Een rustpunt, waar je niet wordt beoordeeld hoe je bent! Een punt van herkenning, omdat je mag zijn zoals de Schepper je heeft gemaakt. God opent Zijn armen voor jou en wil je troosten als je verdrietig bent, maar Hij wil ook met je meedelen in je vreugde.

En met elkaar is het heerlijk om te zingen van Gods liefde en trouw. In de vieringen tref je mensen van allerlei kerken en gemeentes. Van Oud- Gereformeerd tot Evangelisch, van PKN tot Rooms Katholiek. En dat is nou precies de kracht van de ERV: samen God belijden, niet zoeken naar verschillen maar juist in overeenkomsten!

De viering
Wat kun je praktisch nu verwachten? Elke laatste zondag van de maand komen we samen in de Keizersgrachtkerk. Om 14.00 uur gaan de deuren open en om 15.00 uur begint de viering. De vieringen zijn een mix van de protestantse en evangelische traditie. Psalmen, Opwekking, Evangelisch Liedbundel maar ook Taizé liederen staan maandelijks op het programma.

Na een viering ben je welkom in de tuinzaal van de kerk voor ontmoeting met de andere bezoekers. Verder is er de mogelijkheid mee te gaan met een groep bezoekers die ergens gaan eten in de stad en er is een groep die de stad in gaat voor een borrel.

© 2017 Menne Vellinga

Op 30 april 2017 was het 25 jaar geleden dat we de eerste Evangelische Roze Viering organiseerden, toen nog onder de naam ‘Evangelische Charismatische Vieringen’. Menne Vellinga maakte onderstaande video met beelden uit de jubileumviering en interviews voor MVS GayStation, te zien op de lokale Amsterdamse Zender Salto 1.

Website