Expositie God van de Regenboog


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 6 augustus 2021 tot en met 18 augustus 2021. De eerstvolgende keer is op 6 augustus 2021 13.00

  • Locatie: Monnickendam | De Grote Kerk
  • Categorieën: , , , , ,
  • Toekomstige data:

Expositie GOD VAN DE REGENBOOG 🌈
Opening: 5 augustus 20.00 uur door loco-burgemeester Astrid van Weijenberg.
Expositie is te bezichtigen t/m 18 augustus (toegang gratis).

FOTOGRAFIE – YENTL SLIK
Het christendom en de LHBTQ+ community zijn twee werelden die elkaar doorgaans niet begrijpen. Met deze serie hoopt fotograaf Yentl Slik deze twee werelden met elkaar te verbinden en brengt zij LHBTQ+ christenen als heilige figuren in beeld. Dit symboliseert dat God een inclusieve God is die onvoorwaardelijk van iedereen houdt, zonder uitzonderingen.

CARTOONIST – WALTER DIJKSHOORN
Walter houdt ervan om in zijn cartoons met milde ironie christelijke gebruiken en leringen op de hak te nemen. Met zijn cartoons wil hij de lezer vooral aan het denken zetten. Als er dan ook nog iets te lachen valt is dat mooi meegenomen. Hij heeft voor deze expositie een paar uitdagende cartoons uitgezocht die passen in het thema God van de regenboog.

DICHTER EN DANSER – ENNIO DROST
Ennio heeft zijn hobby zijn werk kunnen maken, want hij is dansdocent, choreograaf, drama docent, dichter en schrijver. Kortom: hij noemt zichzelf een levenskunstenaar. De gebeurtenissen en levenslessen in zijn leven zet hij letterlijk om in bewegende, geschreven of gesproken kunst. Voor deze expositie heeft hij een aantal schitterende gedichten op papier gezet, waarvan de zinnen de ziel raken.

Locatie: Grote Kerk, De Zarken 2 in Monnickendam.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.00 – 16.00 uur
Parkeren is gratis

Voor meer informatie: ds. Alexander Noordijk