Expositie Kin. | van 14 mei tot 24 juli


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 16 mei 2022 tot en met 22 juli 2022. De eerstvolgende keer is op 8 juli 2022 08.00

  • Locatie: Amsterdam | Openbare Bibliotheek
  • Categorieën: , , , , , ,
  • Toekomstige data:

Vanaf zaterdag 14 mei is bij IHLIA de nieuwe tentoonstelling Kin. te zien. Tot 24 juli kun je iedere dag gratis een bezoek brengen aan het IHLIA-plein (3e verdieping OBA Oosterdok) voor deze bijzondere fotoserie.

Over Kin.
Deze tentoonstelling geeft een bijzondere inkijk in het eerste Amsterdamse dragkinghuis. The House of Løstbois ontstond in maart 2019 vanuit een dragkingacademie georganiseerd door dragtutor en -moeder ‘Taka Taka’ en ‘Father Julius’. Wat aanvankelijk begon als creatief onderzoek naar gender, leidde tot veel meer: een gemeenschap, een support system, een familie en een vreugdebron die pride ver ontstijgt.

Kin omvat een fotoserie door documentair fotograaf Stacey Yates – ook bekend als ‘The Bill Please’ – en is het startpunt van een breder project dat een persoonlijk licht schijnt op de ontwikkeling van een queer universum. Door zijn foto’s te publiceren deelt Bill een vleug van de intieme, persoonlijke momenten met zijn dragfamilie. Tegelijkertijd weerspiegelt deze serie de zoektocht rondom zijn eigen genderidentiteit.

Website

De IHLIA-exposities zijn tijdens de openingstijden van de OBA te bezichtigen:

maandag t/m vrijdag: 08.00 – 22.00 uur
zaterdag en zondag: 10.00 – 20.00 uur