Fototentoonstelling Kleurrijk Ouder Worden


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 21 maart 2022 tot en met 29 juli 2022. De eerstvolgende keer is op 8 juli 2022

  • Categorieën: , , , , , ,
  • Toekomstige data:

In estafette te zien op locaties van Cordaan tot start Gaypride 2022

Op 21 maart a.s. vindt in woonzorgcentrum Eben Haëzer de aftrap plaats van de fototentoonstelling Kleurrijk Ouder Worden. Daarna reist de tentoonstelling naar tal van andere locaties van de stichting Cordaan.

Cordaan is een van de grootste zorgorganisaties van Amsterdam en omgeving en biedt vanuit 120 locaties zorg aan zo’n 20.000 mensen.

Geportretteerd zijn 28 oudere LHBTIQ+ bewoners van vier zorglocaties van Cordaan: Nieuw Vredenburgh, D’Oude Raai, De Buitenhof en Eben Haëzer.

Via de tentoonstelling wordt tot uitdrukking gebracht dat iedereen bij Cordaan geaccepteerd wordt en welkom is. Dat geldt voor cliënten, hun naasten en medewerkers. Veel van de locaties van Cordaan hebben inmiddels een Roze Loper, het keurmerk voor organisaties die voldoende aandacht hebben voor seksuele diversiteit.

In samenwerking met fotograaf Kami Dubel zijn 28 oudere LHBTIQ+ bewoners in een fleurig en extravagant jasje gestoken. Daarna heeft Kami prachtige foto’s van hen gemaakt. De trots straalt van hun gezichten af. De bewoners laten zien dat je trots mag zijn op wie je bent.

Aan de modellen is gevraagd wat diversiteit voor hen betekent en welke boodschap ze willen meegeven. Hun lessen zijn bij de foto’s te lezen.

De tentoonstelling is gerealiseerd mede dankzij subsidies van de Stichting Amsterdam Gaypride en de Stichting Cornuit.

De tentoonstelling wordt op 21 maart, de Dag tegen racisme en discriminatie, feestelijk geopend in woonzorgcentrum Eben Haëzer. Ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen toch in kleine kring ter bescherming van de bewoners. Daarna verhuist de tentoonstelling tot 30 juli, de start van de Gaypride 2022, elke twee weken naar een andere locatie van Cordaan. Alle belangstellenden krijgen dus de kans een kijkje te nemen.

Data en locaties zijn nu nog niet bekend, maar binnenkort te vinden op www.cordaan.nl en op de Facebookpagina Kunst en cultuur van Cordaan. Op de sociale media kanalen van Cordaan zal in de eerste week van elke maand een foto van een geportretteerde geplaatst worden.