LGBTshirtQIA+: expostie van 31 juli t/m 31 oktober 2020


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 31 juli 2020 tot en met 31 oktober 2020. De eerstvolgende keer is op 26 september 2020 10.00

  • Locatie: Amsterdam | Openbare Bibliotheek
  • Categorieën: , , , , , , ,
  • Toekomstige data:

Foto: ACT UP, Albany 1990. Robin Ramos gefotografeerd door Ari Versluis 2020

Vijftig jaar queergeschiedenis op T-shirts

LGBTshirtQIA+toont een omvangrijke greep uit de T-shirtcollectie van IHLIA LGBTI Heritage. Vijf topstukken worden uitgelicht – ieder uit verschillende perioden, gebieden en (sub)culturele achtergronden – en voorzien van context in de vorm van interviews, essays, beelden en gedichten.

Fotograaf Ari Versluis plaatst deze verhalen in het heden, zo wordt de geschiedenis gedragen door lhbtq+’ers van nu.

Alle shirts zeggen iets over en zijn onderdeel van belangrijke momenten uit de lhbtqi+-historie. LGBTshirtQIA+nodigt uit om met een open blik te kijken naar, te fantaseren over, en in te zoomen op de diverse belangrijke verhalen die alle 327 T-shirts in de IHLIA-collectie met zich meedragen.

De foto’s, shirts en verdiepende perspectieven zijn een schets van een moment, tijd, beweging, gemeenschap, individu of plek uit de lhbtqi+- geschiedenis. Met deze tentoonstelling pogen we niet om een compleet overzicht van deze geschiedenis te bieden, maar geven we wel een beknopte impressie van vijftig jaar queercultuur in ontwikkeling.

Website