Café Oké / Mercury Café – Van te voren contact opnemen


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 09 december 2020


September : weer in het cafe Stonewall

1240135_450779865032876_1538102967_n

Elke 2e woensdag van de maand het Mercury-café, een avond bestemd voor homoseksuelen, lesbiennes, transgenders en biseksuelen (lhbt’ers) met een verstandelijke beperking vanaf 16 jaar.

Kijk ook op Facebook.

Tijdens deze besloten avonden kunnen bezoekers informatie krijgen over (homo)seksualiteit en genderidentiteit, maar ook nieuwe mensen leren kennen of vriendschappen sluiten.

De avonden zijn altijd erg gezellig en voorzien duidelijk in een behoefte. Begeleiders van bezoekers praten vaak niet over seksuele diversiteit of genderidentiteit, met als gevolg schaamte en het gevoel dat hun gevoelens er niet mogen zijn. In het Mercury Café krijgen bezoekers soms voor het eerst het gevoel dat ze zichzelf kunnen zijn. Ook bezoekers die twijfelen over hun geaardheid, krijgen meer zelfvertrouwen en zelfinzicht door ons café.

Het Mercury Café wordt elke tweede woensdag van de maand georganiseerd, van 19.30 tot 22.00 uur bij Café Stonewall. Het Mercury Café wordt georganiseerd door Stonewall en COC Twente-Achterhoek, met ondersteuning van zorginstellingen in Twente. Gedurende de gehele avond zijn er deskundige vrijwilligers en eventuele begeleiders van bezoekers aanwezig.

Meer informatie: http://zonderstempel.coc.nl/enschede-mercury-cafe/