Netwerkborrel AutiRoze Utrecht OPGESCHORT tot 1 juli


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 15 februari 2020 tot en met 19 december 2020. De eerstvolgende keer is op 17 oktober 2020 19.00


Maandelijkse netwerkborrel voor LHBT’s* met autisme! Tijdens deze borrel kun je op een ongedwongen manier andere LHBT’s met autisme ontmoeten.

Er zijn spelletjes en puzzels die je kan doen met andere bezoekers. Natuurlijk kun je ook gewoon alleen wat komen drinken en kletsen.

Tijdens de avond zijn er meerdere vrijwilligers aanwezig die zelf ook onder de doelgroep vallen.

Doorgaans komen er ongeveer 20 tot 25 mensen.

Voor alle vragen kun je terecht bij [email protected]. We helpen je graag! 🙂

Praktische informatie
Elke derde zaterdagavond** van 19.00 tot 23.00 uur zijn geïnteresseerden welkom in de Silokerk (Herenstraat 36, Utrecht).

Kosten
Entree: COC-leden gratis, niet-leden € 3,-. Hapjes en drankjes zijn onbeperkt gratis.

Meer informatie is te vinden op de website. Naast AutiRoze bestaat ook de werkgroep ‘Prettig Anders’ voor LHBT’s met een licht verstandelijke beperking.

Autisme en LHBT
Naar schatting hebben in Nederland ruim 190.000 mensen autisme. Zeker bij een hogere intelligentie is autisme meestal niet direct zichtbaar. Het aantal mensen met autisme kan dus hoger zijn dan geschat. Zij hebben vaak meer moeite met het leggen en onderhouden van contacten. Door een teveel aan prikkels (zoals harde muziek, felle knipperende lichten en grote groepen mensen) in het reguliere uitgaansleven en bij grote gay evenementen gaan zij minder vaak uit. Samen met een vaak negatief zelfbeeld zorgt dit er voor dat het voor personen met autisme lastiger is om een sociaal netwerk op te bouwen en/of een partner te vinden die hun (autisme) begrijpt.

Naast een vaak sociale beperking brengt autisme ook grote talenten met zich mee. Zo kunnen zij bijvoorbeeld zeer muzikaal, creatief of succesvol in de wetenschap en zakenwereld zijn. Tevens zijn personen met autisme vaak zeer loyaal. De problemen, beperkingen en talenten verschillen sterk per persoon, waardoor mensen met autisme vaak niet worden (h)erkend. LHBT’s met autisme hebben feitelijk dus te maken met een dubbele coming-out.

* De afkorting LHBT staat voor Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuelen en Transgenders.
** Kijk voor actuele informatie op onze Facebookpagina.