T&T-ontmoetingsavond


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 16 januari 2019 tot en met 18 december 2019. De eerstvolgende keer is op 16 oktober 2019 17.00


T&T-ontmoetingsavonden worden al 30 jaar georganiseerd in de stad Groningen. Momenteel zitten we elke 3e woensdag van de maand in De Oude Wacht te Groningen en elke 4e woensdag van de maand in de Brasserie Zernike te Groningen. Voor beide avonden is de toegang gratis en zijn ook partners, familieleden of begeleidende personen van harte welkom.

De ontmoetingsavonden hebben als doel transgenders in de gelegenheid te stellen zichzelf te zijn in een veilige, besloten omgeving. Er is bij Brasserie Zernike gelegenheid tot omkleden en er zijn spiegels om jezelf op te maken. Vooral voor mensen, die thuis of elders geen gelegenheid hebben zich als transgender te uiten is dit een uitstekend alternatief. Bovendien kun je onder het genot van een hapje en een drankje met andere transgenders van gedachten wisselen, natuurlijk over je transgendergevoelens, maar uiteraard over allerlei zaken die je bezig kunnen houden.

De T&T-avonden worden niet alleen bezocht door mensen die anders geen mogelijkheid hebben om zich te uiten, maar ook door transgenders, die al jaren openlijk voor hun gevoelens uitkomen, ook andere openbare gelegenheden bezoeken of hun transitieproces al lang achter de rug hebben. Daarom is het bij uitstek een gelegenheid om je eigen gevoelens te toetsen, door andere ervaringen te horen en ook kritische geluiden te horen, want lang niet iedereen heeft de wens (of de mogelijkheid) om het transitietraject in te gaan.

Doel van deze open avonden is dan om er aan te wennen je te presenteren in een normale openbare gelegenheid, waar je aangesproken kunt worden of waar je gesprekken met niet-transgenders kunt aanknopen. Op die manier ontwikkel je meer zelfvertrouwen en ga je het steeds gewoner vinden om “verkleed” over straat te gaan.

Op deze website kan je de data van de T&T-ontmoetingsavonden vinden. Het zal wellicht duidelijk zijn dat in café Oude Wacht geen mogelijkheid tot omkleden aanwezig is.