Pink West Boek en Borrel


Evenementgegevens


Boek en Borrel is laagdrempelig, gezellig, inhoudelijk en iedereen is welkom. Lijkt het je wat? Meld je aan via [email protected].

Nieuw boek – Meisje, vrouw, anders
Meisje, vrouw, anders volgt twaalf personages van kleur die op zoek zijn naar iets – een gedeeld verleden, een onverwachte toekomst, een plek om thuis te komen, een geliefde, een sprankje hoop. Evaristo brengt hen op meesterlijke wijze samen en herinnert ons aan datgene wat ons verbindt in tijden van verdeeldheid.

In 2019 won dit boek de Booker Prize en vele andere onderscheidingen. Zo werd de roman door Oprah Magazine uitgeroepen als één van de beste LHBTQ+ boeken van 2019.

Speciale gast – Maaike Meijer
Op 7 maart hebben we een speciale gast. Maaike Meijer is Neerlandicus, literatuurwetenschapper en honorair hoogleraar genderstudies. In de jaren zeventig was zij spreekbuis van het lesbisch feminisme en oprichter van de Paarse September (radicaalfeministische lesbische actiegroep).

Op 1 december was zij in gesprek op met Bernardine Evaristo in de Balie. Binnenkort verschijnt er een artikel van haar hand in De Groene Amsterdammer over het boek van Evaristo.