Prefered Pronouns


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 15 oktober 2019 tot en met 27 november 2019. De eerstvolgende keer is op 21 november 2019


Woensdag 9 oktober 2019 – woensdag 27 november 2019

Preferred pronouns toont portretten van trans mensen uit drie landen, geportretteerd door regisseur en fotograaf Koen Suidgeest.

De tentoonstelling is tot stand gekomen tijdens de productie van de door Hivos gefinancierde documentaire m/f/x. In deze film maken we kennis met drie moedige trans mensen uit Nederland, Honduras en Vietnam. Regisseur en fotograaf Koen Suidgeest: “Tijdens het maken van m/f/x hebben we vele bijzondere en kleurrijke mensen ontmoet. Ik wilde graag iets doen met hun aangrijpende verhalen en besloot daarom portretten te maken. De eerlijke en breekbare beelden zullen niemand onberoerd laten.”

International Pronouns Day
De officiële opening van de tentoonstelling vindt plaats op 15 oktober met de vertoning van m/f/x. Dat is geen toeval. Een dag later is het namelijk International Pronouns Day en wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor hoe wij elkaar aanspreken. Een pronoun, of persoonlijke voornaamwoord, heeft voor veel mensen een beladen betekenis. Wie bepaalt of we hij of zij zeggen? Bestaat er niets anders?

Hivos
Hivos gelooft in moedige mensen. Samen met hen komen we op voor gelijkheid en strijden we tegen machtsmisbruik. We werken met activisten, ondernemers, journalisten, kunstenaars, burgers en hun organisaties in meer dan 30 landen. Zij hebben de originele ideeën en het lef ze uit te voeren. Wij staan hen bij met kennis, contacten, geld en bescherming. Zo bouwen we samen aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld.

Hivos vindt dat mensen zelf moeten kunnen bepalen hoe zij aangesproken willen worden. Dat kan met hij, zij of met hen of they zijn. Juist de trans mensen die geportretteerd zijn voor de tentoonstelling weten hoe belangrijk dat is. De verscheidenheid tussen mensen maakt ons uniek en bijzonder. En dat geldt ook voor hoe mensen gender beleven en daar uiting aan geven.

Check de website voor openingstijden

Website Hivos