Pride Amsterdam 25 jaar


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 31 juli 2021 tot en met 8 augustus 2021. De eerstvolgende keer is op 31 juli 2021


Dit jaar bestaat Pride Amsterdam 25 jaar en dat zou ook gevierd worden met de traditionele straat- en pleinfeesten. Helaas is bekend geworden dat het merendeel van de feesten door corona niet door kan gaan. Daarom heeft het bestuur van Pride Amsterdam besloten de grote feestelijke viering van het 25-jarig jubileum, net als de botenparade, een jaar door te schuiven. Wel vinden veel kleine activiteiten plaats en zal op zaterdag 7 augustus de Pride Walk plaatsvinden.🏳️‍🌈

Lees volledig persbericht hier 🏳️‍🌈

Programma Pride Amsterdam
Door heel de stad vinden verschillende activiteiten plaats voor uiteenlopende doelgroepen.
Tijdens Pride Amsterdam zal The Student Hotel worden omgedoopt tot The Pride Hotel en van
hieruit wordt 24/7 PrideTV gemaakt. Daarnaast is in het Vondelpark de openluchttentoonstelling ‘Celebrating Diversity’ te zien, wordt een speciale jubileummunt geslagen en vinden er verschillende voorstellingen plaats zoals de Rocky Horror Show in ITA, Barrie Stevens treedt op in het Badhuistheater en in The Grand is een show met Dolly Bellefleur. Naast het culturele programma zijn er lezingen, filmvoorstellingen, exposities en themabijeenkomsten. Zo is VondelCS de hub voor de programmering van Queer Currents en wordt stilgestaan bij 75 jaar COC. Ook is er van alles te doen op het gebied van sport.
Op de site www.pride.amsterdam is altijd de laatste informatie te vinden over het programma.

Op zaterdag 7 augustus vindt de Pride Walk plaats, hierover zal later meer bekend worden.


Al 25 jaar vieren we in Amsterdam de vrijheid, de vrijheid dat je mag zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Pride Amsterdam is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het negendaagse festival is uitgegroeid tot een wereldberoemd evenement waarbij de LHBTIQ+ community de norm bepaalt in de stad. Dit is echter niet altijd zo geweest. De Pride heeft een lange en zware weg moeten ‘bevaren’. Met vallen en opstaan heeft de emancipatiestrijd ongekende stappen kunnen maken. Vele hoogtepunten, dieptepunten, ontroerende momenten en momenten om voor altijd te koesteren.

Take Pride in us
Het thema van Pride Amsterdam 2021 is ‘TAKE PRIDE in us’. “Helaas is het nog steeds niet gewoon om anders te zijn. Het is nog steeds nodig om te werken aan een inclusieve Nederlandse samenleving. Ik denk dan aan een samenleving waarin je sekse/gender/oriëntatie er niet toe doet en simpelweg een gegeven is”, zegt directeur Lucien Spee de Castillo Ruiz van Pride Amsterdam. “Daarom moet iedereen die anders is dan de hetero-norm, zich uitgenodigd voelen om tijdens Pride Amsterdam op een positieve manier hiervoor aandacht te vragen en zichtbaar te zijn. Met elkaar willen we alle hetero’s van Nederland overtuigen om trots op ons te zijn.”

Voor de botenparade is de 1,5 meter-maatregel niet werkbaar en daarom wordt deze doorgeschoven naar 2022.

Facebook
Website