Pride Photo Exhibition


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 19 oktober 2021 tot en met 11 november 2021. De eerstvolgende keer is op 25 oktober 2021


Vanaf dinsdag 19 oktober 2021 tot en met donderdag 11 november 2021 zal de Pride Photo Tentoonstelling in Den Haag te bezichtigen zijn op Laan van Reagan en Gorbatsjov, naast het Internationaal Homomonument.

Deze LHBTQI+ foto-expositie toont op 20 grote panelen een selectie uit de ruim 2.500 afbeeldingen die vanuit 40 landen werden ingestuurd. De hoogwaardige foto’s agenderen verschillende urgente onderwerpen, zoals eenzaamheid bij oudere LHBTQI+ personen, geweld tegen transgender personen, LHBTQI+ vluchtelingenproblematiek en Black Lives Matter. Tegelijkertijd confronteert de tentoonstelling de bezoekers ook met eigen vooroordelen en aannames.

De thema’s worden benoemd in korte teksten op de panelen. Wie behoefte heeft aan meer duiding kan een QR-code scannen, waarmee aanvullende informatie over de fotograaf, het werk en de thematiek is op te roepen. Bij sommige panelen is tevens een audiofragment te beluisteren.

Vanwege de pandemie en de daaruit voortvloeiende veiligheidsmaatregelen, is gekozen om de tentoonstelling in de openbare ruimte te houden en daardoor toch zichtbaar te zijn.

De officiële opening wordt op dinsdag, 19 oktober 2021, om 16:00 uur verricht door wethouder Arjen Kapteijns, van Sociale Zaken, Werk en Emancipatie.

De tentoonstelling reist door Nederland naar de volgende locaties:
19 oktober – 11 november Den Haag
13 november – 12 december Weert
14 december – 6 januari Zwolle

Kun je niet naar één van de locaties komen? Bekijk dan onze online tentoonstelling.

Website