Regenboogdagen Enschede


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 6 oktober 2020 tot en met 11 oktober 2020. De eerstvolgende keer is op 6 oktober 2020


Ook dit jaar zijn er weer Regenboogdagen in Enschede! Van 6 tot en met 11 oktober kleurt de gehele stad in regenboogkleuren. De Regenboogdagen zijn er voor iedereen, dus ook voor jou!

In verband met de Corona-maatregelen is het dit jaar van belang dat jij je inschrijft voor de
activiteiten. Verder is het net zo’n feest als elk jaar!

De Regenboogdagen 2020 staan in het teken van het thema Vrijheid. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat ons land Nederland, werd bevrijd. In de huidige Corona tijd weet inmiddels iedereen wat het betekend is om niet volledig vrijuit te kunnen leven. Ook buiten deze tijd is het voor veel LHBTI+‘ers een dagelijkse strijd met het niet vrijuit kunnen zijn wie je bent.

Met de Regenboogdagen 2020 willen we bewustzijn creëren dat het niet vanzelfsprekend is om te kunnen zijn wie je bent. In de activiteiten die er tijdens de Regenboogdagen zijn kun jij je volledig vrij bewegen en uitten. Je kunt dagelijks een prachtige stadswandeling maken onder leiding van een bevlogen LHBTI-gids. Hans Lunter (77 jr) neemt je mee langs historische plekken in Enschede en vertelt je leuke anecdotes hoe je als jonge LHBTI’er vroeger opgroeide en uitging in Enschede.

Verspreid over de week kun je meedoen met verschillende super leuke en interessante workshops zoals:

  • Schilder- en graffiti workshop
  • Workshop digitale fotografie
  • Workshop vrouwen- en mannenbeeld versieren
  • Workshop Poëzie
  • Alles rondom de kast: Stel al je vragen over coming-out en geaardheid aan de experts.
  • Discriminatie?!

Voel je vrij om je in te schrijven voor de workshops naar keuze!

Als organisatie betrekken wij graag alle bedrijven, organisaties, winkeliers en andere ondernemers bij onze activiteiten. Onze wens is dat in deze week de gehele stad in regenboogkleuren gehuld wordt. Wil jij als organisatie of als vrijwilliger meewerken? Meld je dan aan!

Website