Roze Koffie Inloop in Amsterdam-Nieuwendam


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 9 september 2020 tot en met 28 juli 2021. De eerstvolgende keer is op 23 september 2020 10.00

  • Locatie: Amsterdam | Het Schouw
  • Categorieën: , , , ,
  • Toekomstige data:

In verband met het coronavirus zijn al onze activiteiten tot nader order geannuleerd. De data, voor dit najaar, die u hieronder ziet zijn onder voorbehoud van het RIVM en de locatie waar de activiteit plaats vindt.


Houdt u van roze gezelligheid? Vindt u het prettig gevoelsgenoten uit uw eigen stadsdeel en (wijde) omgeving te ontmoeten? Wilt u uw kennissenkring uitbreiden? Lekker even weg uit het alledaagse, om met gevoelsgenoten te praten over dingen die u bezig houden. Dan bent u welkom bij de Roze Koffie Inloop. Alle leeftijden zijn welkom!

LHBT-buurtbewoners woonachtig in dit deel van Amsterdam en daarbuiten zijn van harte welkom van 10.00 – 12.00 uur op iedere woensdag in de oneven weken. In de Serre van Het Schouw wordt gratis koffie en thee geschonken en zijn tafels gereserveerd zodat de bezoekers elkaar kunnen ontmoeten en in gesprek kunnen gaan.
Wij vragen geen geld voor de koffie, maar een vrijwillige bijdrage in de bus van het ‘Bitterballenfonds’ wordt altijd op prijs gesteld.

De locatie is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, de bussen 34, 35, 36, 37 en 38 van het GVB stoppen dicht in de buurt. Vanaf de metro, halte Noord is het ongeveer 12 minuten lopen.

Data najaar 2020
Woensdag 9 + 23 september, 7 + 21 oktober, 4 + 18 november, 2, 16 + 30 december

Data voorjaar 2021
13 + 27 januari, 10 + 24 februari, 10 + 24 maart, 7 +21 april, 19 mei*, 2, 16 +30 juni, 14 + 28 juli (woensdag 5 mei vervalt i.v.m. zondagdienst restaurant).

Website

Doel
De LHBT-bewoners (50+) woonachtig in Amsterdam-Noord en Landelijk Noord met elkaar in verbinding brengen en daarmee desgewenst hun sociaal netwerk vergroten. Tevens wil de Roze Poort de bezoekers een prettige en gezellige ochtend bezorgen. Voor velen even weg uit het alledaagse.

Extra
Op deze locatie vindt op maandagmiddag in de even weken een Roze Levenskunst gespreksgroep plaats.

Keuze locatie
Woon- en zorgcentrum Het Schouw heeft in 2011 de Roze Loper ontvangen, en is het enige huis in Noord met deze erkenning. Dit certificaat staat voor wederzijds respect en zorgvuldigheid in de omgang met seksuele diversiteit. Met de Roze Loper laat een locatie zien dat het (zorg) aanbod aansluit op de vraag van de roze doelgroep.