Roze Koffie Inloop in het centrum van Amsterdam


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 26 juni 2020


Houdt u van roze gezelligheid? Vindt u het prettig gevoelsgenoten uit uw eigen stadsdeel en (wijde) omgeving te ontmoeten? Wilt u uw kennissenkring uitbreiden? Lekker even weg uit het alledaagse, om met gevoelsgenoten te praten over dingen die u bezig houden. Dan bent u welkom bij de Roze Koffie Inloop. Alle leeftijden zijn welkom!

LHBT-bewoners woonachtig in het centrum van Amsterdam en daarbuiten zijn van harte welkom van 14.00 – 16.00 uur op vrijdag in de even weken. In het restaurant van Flesseman wordt gratis koffie en thee geschonken en zijn tafels gereserveerd zodat de bezoekers elkaar kunnen ontmoeten en in gesprek kunnen gaan. Vanaf 15.00 uur gaat de bar open, waar men tegen een kleine vergoeding een (alcoholische) verfrissing kan kopen.
Wij vragen geen geld voor de koffie, maar een vrijwillige bijdrage in de bus van het ‘Bitterballenfonds’ wordt altijd op prijs gesteld. Dit is een fonds waaruit de Roze Poort een warme snack aanbiedt tijdens een roze activiteit in de woon- en zorgcentra waar zij actief zijn.

Op deze locatie hebben wij entertainment om het weekend gezellig te beginnen.

De locatie is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, de metro uitgang is op 20 meter van de ingang van het gebouw. Daarnaast is de fiets een goed alternatief.

Data najaar 2019
6 + 20 september, 4 + 18 oktober, 1, 15 + 29 november en 13 + 27 december.

Data voorjaar 2020
10 + 24 januari, 7 + 21 februari, 6 + 20 maart, 3 + 17 april, 1, 15 + 29 mei en 12 + 26 juni.

Website

Doel
De LHBT-bewoners (50+) woonachtig in het centrum van Amsterdam met elkaar in verbinding brengen en daarmee desgewenst hun sociaal netwerk vergroten. Tevens wil de Roze Poort de bezoekers een prettige en gezellige middag bezorgen.

Keuze locatie
Centrum van Ouderen Flesseman is al enkele jaren in het bezit van de Roze Loper. Dit certificaat staat voor wederzijds respect en zorgvuldigheid in de omgang met seksuele diversiteit. Met de Roze Loper laat een locatie zien dat het (zorg) aanbod aansluit op de vraag van de roze doelgroep.