Spelmiddag Mannengroep Nijmegen


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 12 januari 2020 tot en met 8 november 2020. De eerstvolgende keer is op 8 november 2020 14.00


Mannengroep Nijmegen (voorheen Mannengroep Amersfoort) is een sfeervolle groep van tussen de 25 en 40 mannen in de leeftijd van ongeveer 35 tot 75 jaar. Er zijn geen leeftijdsgrenzen d.w.z. wel boven de 18 jaar.

MG wordt gehouden op elke tweede zondag van de oneven maand, dus 6 keer per jaar! Aanvang 14.00 uur, sluiting uiterlijk 19.00 uur.

De mannengroep kenmerkt zich door een open karakter en er wordt veel gespeeld. Er zijn weinig stelletjes die louter samen spelen. Een nieuwe persoon wordt dan ook makkelijk in het geheel opgenomen alhoewel je daar ook zelf uiteraard wat moeite voor moet doen. Met nadruk willen wij erop wijzen dat er geen gang-bang sfeer heerst. Seksuele handelingen als onderdeel van het spel komen zeker voor maar het is geen seksclub. Wij bemiddelen dan ook niet tussen meesters en slaven. Er zijn ook geen kledingvoorschriften. Waar de een (deels) gekleed wil blijven is de ander bloot en dat geeft nooit een probleem. Een beetje donkere kleding is wel prettig, het is geen sfeer voor een bloemetjes blouse. Leer, rubber enz. is ook erg leuk maar ook travestie is mogelijk. Doe wat bij je past.

Er zijn uiteraard wat spelregels maar de voornaamste is: doe wat je wil maar accepteer elkaar. Nee is nee en stop is stop. Als twee mannen aan het spelen zijn kun je gerust kijken maar bemoei je er niet mee tenzij je uitgenodigd wordt. Er hangt een bordje met wat noodzakelijke spelregels maar bij twijfel vraag het een van de coördinatoren.
Er is een en ander aan materiaal aanwezig zoals een andreaskruis, sling, schandblok e.d. Klein materiaal als polsboeien, touw e.d. moet je zelf meenemen. De meeste dominanten hebben dan ook een koffer met spullen bij zich. Elkaars spullen kun je alleen met toestemming gebruiken.
Als je voor het eerst komt, dan wordt je even rondgeleid en er worden wat essentiële zaken verteld.

De middag wordt begeleid door twee coördinatoren en enkele medewerkers. Voor vragen kun je altijd bij hen terecht! Aan de bar krijg je een sleuteltje van een kluisje wat je ook weer in bewaring kan geven. Handig als je niets aan hebt. Als je bloot ben zorg dan wel dat je een handdoek bij je hebt om op te zitten. Je kunt aan de bar ook een handdoek huren.

Wij zijn allen vrijwilligers die met elkaar een leuke spannende sfeer willen neerzetten en dat lukt eigenlijk altijd, daar zijn wij trots op! Kom eens binnen en ga lekker aan de bar zitten kijken of het wat voor je is. Je moet niets en je bepaalt je eigen grenzen.

Geen Drempel
Elke tweede zondag van de maand, “Geen Drempel” voor mannen (13.30-14.00 uur)

Ben je helemaal nieuw in de wereld van BDSM en wil je informatie hierover of wil je wel een meeting van de VSSM bezoeken maar je vindt de eerste keer een beetje eng? Kom dan naar “Geen Drempel”.

Je kunt dan van de coördinatoren tekst en uitleg krijgen over de VSSM en je mag zelf natuurlijk ook vragen stellen over BDSM of de VSSM. Ook een rondleiding door het pand is mogelijk, zodat je in alle rust kunt rondkijken, zonder dat er al bezoekers aan het spelen zijn. In die tijd wordt wel de ruimte ingericht door enkele medewerkers maar dat geeft je ook even een kijkje “achter de schermen”. Dit alles vindt dus plaats voor aanvang van de reguliere meeting. Bevalt het je, dan mag je blijven op de meeting. Vind je het niet prettig dan heb je de mogelijkheid om voor 14 uur weer weg te gaan.

Bij deze willen wij benadrukken dat “Geen Drempel” speciaal bedoeld is voor mensen die nog geen (of nauwelijks) ervaring met BDSM hebben en voor de eerste keer een VSSM meeting willen gaan bezoeken. Wil je gebruik maken van “Geen Drempel” en de mogelijkheid krijgen om voor openingstijd binnen rond te kijken, dan verzoeken wij je om je aan te melden via: [email protected].

Let op: wij bieden deze mogelijkheid enkel voor mensen die zich per mail hebben aangemeld, voor alle andere bezoekers gaat de deur om 14.00 uur open. Voor 14.00 uur kan er dus niet gespeeld worden.

Voor meer info: [email protected] of ga naar de website.