Studio/Queer | Queer & Kunst


Evenementgegevens


Studio/K is een plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Vrij kunnen praten over seksualiteit en gender is een belangrijk goed en daar zijn we ons van bewust. We willen ons grondgebied zoveel mogelijk uitbreiden: het liefst helemaal tot in de verste uithoeken, maar om te beginnen tot in Amsterdam-Oost. Dat je bij de voetbalvelden in Watergraafsmeer al een glimp van onze queerness opvangt en denkt ‘daar moet ik heen’. Daarom presenteren we bij deze de reeks Studio/Queer.

Queer is een heel breed begrip. De edities worden daarom steeds samen met een ander queer initiatief georganiseerd. Zo spreken we telkens een ander deel van lgbtiq+ community aan. Tijdens deze dagen bestuderen we kunst en film, en gaan we in gesprek over onze ervaringen en alles wat ons bezighoudt.

Facebook event

Queer & Kunst | Co-host Queer Art Brunch Club
Met een bord eten voor onze neus kijken we naar kunst en praten over de ervaringen van queer kunstenaars. Waar loop je in de kunstwereld tegenaan als je queer bent? Voelen kunstenaars wel genoeg ruimte om werk te maken buiten het onderwerp ‘queer’ om? Vragen als deze komen voorbij en een hoop meer.

De Queer Art Brunch Club is een netwerkevenement dat staat voor de diversiteit en zichtbaarheid van queer artiesten. Ze gaan in gesprek met de ontelbare hoeveelheid bezielende artiesten die ze voorbij zien komen op Instagram. Eten werkt verbindend tijdens deze ontmoetingen tussen de creatieve geesten uit de lgbtiq+ community. Ideeën gaan heen en weer op een informele en open manier.

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Oost.

Tickets