Transgender Ontmoetingsavond


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 8 januari 2020 tot en met 2 december 2020. De eerstvolgende keer is op 7 oktober 2020 17.45


Op de eerste woensdag van de maand houden wij in Amsterdam een ‘gender overschrijdende’ transgender ontmoetingsavond. Door het onderhouden van contacten en het uitwisselen van ervaringen, willen wij transgenders helpen in het proces van zelfacceptatie. Het is vooral een gezellige avond. Hier kunnen we elkaar ontmoeten, gezellig kletsen, onder het genot van een kopje koffie of drankje.

Waarom zou je een transgender avond bezoeken?
Allereerst omdat het gezellig is. Je ontmoet er andere mensen en kunt ervaringen uitwisselen, vragen stellen of tips krijgen. Anderen zijn er omdat je er gewoon een avondje ‘je andere zelf’ kunt zijn.

Durf je niet naar de transgender avond te komen?
Wanneer je voor het eerst een transgender avond gaat bezoeken, wordt het pas echt spannend. Het is een enorme stap, dat weten wij natuurlijk als geen ander!! Steevast horen we op de eerste avond: “Dat had ik jaren eerder moeten doen!” Zo hebben de gastvrouwen dat zelf – vele jaren geleden – ook ervaren.
We merken ook dat velen de eerste stap niet durven zetten. We helpen je daarbij graag. Mail even met onze contactdame en overleg over je onzekerheden. Zo kunnen we bijvoorbeeld al even afspreken voorafgaand aan de transgenderavond om het ijs te breken. Op die manier voel je je wat meer op je gemak wanneer de andere bezoek(st)ers binnen komen. Maar belangrijk: mail ons even uiterlijk een paar dagen van te voren. Dan kunnen we daarop inspelen en een afspraak maken.

Wat kan je verwachten ?
Bij binnenkomst word je opgevangen door de gastvrouw. Dit is een ervaren transgender. Ze vindt het leuk dat je de drempel hebt overwonnen om te komen.
Je kan dus ‘als je andere zelf’ komen, maar ook in je normale kleding wanneer je eerst de kat uit de boom wilt kijken.
Na binnenkomst is er altijd een kopje koffie en kan je door de gastvrouw even voorgesteld aan anderen (wanneer je daar prijs op stelt).
Vaak wordt een andere naam gebruikt die bij je uiterlijk hoort (dus is het handig daar alvast over na te denken).
Tip: meldt dat je nieuw bent en – indien dat van toepassing is – niet zo makkelijk contact legt. Dan kan de gastvrouw daar ook een beetje op letten en kan jij een beroep op haar doen.

Voor informatie over de transgenderavond, lees meer hier. Of kijk op onze Facebookpagina.