T&T avond TG040


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 5 januari 2019 tot en met 7 december 2019. De eerstvolgende keer is op 2 november 2019 20.00


Je hebt van jezelf ontdekt dat je het dragen van vrouwenkleding best wel fijn vindt, maar misschien weet je niet helemaal wat je ermee aan moet. Schaam je er in ieder geval niet voor, want met naar schatting 400.000 anderen in Nederland ben je echt niet de enige. De T in “TG040”, staat voor Transgender. En of je nou travestiet, crossdresser of transsexueel bent… het maakt ons eigenlijk helemaal niks uit.

Als je eens met anderen wilt praten en je ervaringen wilt delen, op zoek bent naar tips of gewoon vragen wilt stellen aan anderen, kom dan op de eerste zaterdag van de maand eens naar Buurthuis de Rondweg. Dat is best eng hè? Dat enge verdwijnt al na 10 minuten en voor je het weet sta je gewoon gezellig met iemand te praten en heb je gewoon een hele leuke avond.

Als je drempelvrees hebt, leg dan eerst eens per mail contact met één van ons. Onze gastvrouwen stellen zich voor op deze site. Kijk eens met wie jij denkt een beetje een klik te hebben en misschien kun je met die persoon eens afspreken bij ons in Eindhoven. Als je komt… kom dan lekker hoe jij wilt. En als je je hier wilt omkleden, dan kun je gebruik maken van de kleedruimte… geen probleem!

Contactavonden
T&T-avonden hebben niets met thee te maken. Maar dat had je allang door toch? T&T-avonden worden op verschillende plaatsen in het land georganiseerd. In Eindhoven hebben we ervoor gekozen om dit eens per maand te doen, en wel op de eerste zaterdag van de maand. Onze avonden staan wijd en zijd bekend als de gezelligste van het land.

Het doel van een T-avond is gewoon lekker jezelf kunnen zijn. Leuke mensen ontmoeten, ervaringen uitwisselen en misschien zelfs partners leren kennen. Elke maand zijn er wel één of meerdere partners of familieleden van transgender mensen te vinden. Iedereen die iets met travestie of transseksualiteit van doen heeft, daar sympathie of belangstelling voor heeft is van harte welkom. Veel mensen komen regelmatig met hun partner (echtgenote, vriendin), of ze nemen een keer vrienden, buren, kennissen of collega’s mee.

We streven ernaar om onze avonden voor transmannen (F2M) net zo prettig te maken als voor transvrouwen (M2F). Dat is tot nu toe een beetje roeien tegen de stroom in, want de meeste bezoekers zijn nog steeds man-naar-vrouw. Daarom roepen we vooral ook transmannen op om naar onze avonden te komen: we zijn er voor iedereen. Eigenlijk is er bijna elke maand wel een transman, maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Als er eenmaal voldoende F2M-gasten komen, zal dat vanzelf beter gaan. Dus, heren, jullie zijn van harte uitgenodigd!

Twijfel
We krijgen vaak de vraag of je ook welkom bent als je niet zeker weet of je wel transgender bent. Het antwoord is: JA! Juist als je last hebt van angst, schaamte of twijfel, helpt het enorm om anderen te ontmoeten die dat ook hebben (gehad). En wees niet bang dat je in een kring van mensen die je niet kent over al je diepste geheimen hoeft te praten, daar doen wij niet aan. Je praat zo veel en zo weinig als je zelf wilt en je kunt overal in onze ruimtes gaan en staan waar je wilt.

Kosten
De entreeprijs is € 7,50, je mag één introducé(e) gratis mee naar binnen nemen (bijv. partner, ouder, kind, begeleider). Je mag helaas géén ander transgender persoon gratis meenemen. (Anders gaan er mensen voor de ingang spontaan trouwen om € 7,50 uit te sparen. 😉 ) Overigens kun je lang niet altijd zien of iemand transgender is, we vertrouwen hierin dus ook op jullie eerlijkheid.
Kom je met meerdere introducé(e)s, dan moeten de tweede, derde, enzovoort wèl gewoon entree betalen.

Website

Voorproefje?