GEANNULEERD Uitreiking Burgemeester Dalesprijs 2021


Evenementgegevens


Op 29 januari 2021 zou Boris Dittrich de vierentwintigste Burgermeester Dales Lezing verzorgen. Tijdens deze avond zou ook de Burgemeester Dales Prijs worden uitgereikt aan het Lesbisch Archief Nijmegen. Het stichtingsbestuur van de Burgemeester Daleslezing heeft in goed overleg met de gemeente Nijmegen en COC Regio Nijmegen besloten om deze avond in zijn geheel te annuleren in verband met de aangescherpte coronamaatregelen. Er vindt ook geen livestream plaats.

Op het moment dat de coronamaatregelen weer meer ruimte geven om de lezing en de prijsuitreiking – in een weliswaar aangepaste vorm – te organiseren, zullen wij u hierover berichten. Zie voor alle informatie over lezing en prijs: www.daleslezing.nl of bezoek onze pagina op Facebook.


De 25e Burgemeester Dalesprijs wordt toegekend aan het Lesbisch Archief Nijmegen. De prijs wordt op vrijdag 29 januari a.s. uitgereikt aansluitend op de jaarlijkse Burgemeester Daleslezing.

De Burgemeester Dalesprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich belangeloos inzet en in belangrijke mate bijdraagt aan het waarborgen van Artikel 1 van de Grondwet. De prijs dankt zijn naam aan Ien Dales, die als Minister de Wet Gelijke Behandeling introduceerde.

De onafhankelijke Jury heeft dit jaar het Lesbisch Archief Nijmegen voorgedragen vanwege de belangrijke rol in het vastleggen van acties en publiciteit op het gebied van emancipatie van lesbische vrouwen. Daarnaast heeft de jury van de Burgemeester Dalesprijs bewondering voor de inzet en het enthousiasme waarmee de vele vrijwilligers al 35 jaar hun werk uitvoeren in het kader van de emancipatie en acceptatie van alle LHBTI burgers in Nijmegen. Een strijd die niet makkelijk was en die die doorloopt tot op de dag van vandaag.

Het bestuur van COC Regio Nijmegen heeft de voordracht met open armen ontvangen. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van € 500.

De Burgemeester Daleslezing en de uitreiking van de prijs vinden plaats op vrijdag 29 januari en wordt live gestreamd via internet.

Meer informatie over de lezing, de prijs en hoe de bijeenkomst is te volgen is te vinden op www.daleslezing.nl en www.cocregionijmegen.nl.