Uitreiking Jos Brink Prijs


Evenementgegevens


Op zondag 30 mei worden voor de zevende keer de Jos Brink Prijzen uitgereikt. Via een livestream, live vanuit DeLaMar Theater in Amsterdam, kan iedereen thuis gratis de uitreiking bekijken. De regeringsprijs gaat elke twee jaar naar personen of organisaties die zich inzetten voor de acceptatie en veiligheid van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele personen, transgender personen en intersekse personen (LHBTI).

De presentatie van het tweejaarlijkse evenement ligt dit jaar in handen van programmamaker Nicolaas Veul. Hij zal in gesprek gaan met de genomineerden en de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Onder andere Mart Hoogkamer, Shirma Rouse, Sem Jansen, Leona Philippo, Brandon Delagraentiss, Yoran de Bont, Jules Jaden Avery en Stanley Burleson zullen optreden. Ook Splinter Chabot is onderdeel van het programma.

De prijs heeft twee categorieën: oeuvre en innovatie. De Jos Brink Oeuvre Prijs bestaat uit een bedrag van € 10.000,- en een kunstwerk, gemaakt door Chiel Lubbers, student van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. De Jos Brink Innovatie Prijs bestaat uit een bedrag van € 1.000,-.

De uitreiking van de Jos Brink Prijs is op zondag 30 mei vanaf 16:00 uur live en gratis te bekijken via o.a. www.josbrinkprijs.nl.

Facebook