Wandeling omgeving Achterhoek


Evenementgegevens


Omdat we elkaar binnenkort weer live kunnen ontmoeten, kunnen we met Poink ook weer samen op pad voor mooie wandelingen.

Op zondag 20 juni organiseer ik daarom een wandeling rondom mijn woonplaats Bredevoort.
Bredevoort ligt in de Achterhoek en de Achterhoek is vooral bekend om haar coulisselandschap. Dat is een landschap waarin landbouwgrond afgewisseld wordt met bossen of kleine bosschages. Die bosschages zijn aangelegd door de Scholtenboeren die hier ooit de gronden in bezit hadden. Het gebied rondom Bredevoort is licht glooiend omdat in een ver verleden hier de Rijn haar stroomgebied had. Het is een landelijk gebied met prachtige oude boerderijen, stille landweggetjes en smalle paden.

Met deze wandeling gaan we zoveel mogelijk over onverharde ondergrond en als we over asfalt moeten, dan zal dat niet te lang zijn. Het is een wandeling van 15 kilometer.

We lopen een rondwandeling die start en eindigt bij een station in de buurt van Bredevoort. Bredevoort is een mooi oud vestigingsstadje dat ook bekend is om zijn boekwinkels en boekenmarkten. We kunnen daar even wat drinken en rondkijken. Daarna lopen we langs de Keysersbeek en het Waltfort terug naar het startpunt. Ter afsluiting kunnen we daar nog wat drinken en eventueel ook eten.

Praktische informatie
Datum: Zondag 20 juni 2021
Tijd: start om 11.00 uur
Kosten: 1 euro
Gastvrouw: Agnes
Aanmelden via [email protected]. Na aanmelding krijg je meer informatie over de startlocatie.

Poink organiseert activiteiten voor lesbische (LBTQ+) vrouwen: www.poink.info

Facebook event