Wereldcafé


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 11 februari 2020 tot en met 8 december 2020. De eerstvolgende keer is op 8 september 2020 18.00


Wereldcafé staat op dinsdag 10 maart in het teken van internationale vrouwendag in maart en daarom hebben voor deze editie twee powervrouwen uitgenodigd om te komen spreken over het taboe rond sekswerk: Alex Kain en Marie-Louise Janssen. Alex Kain werkt sinds 2019 voor het Red Umbrella Fund, een fonds dat zich inzet voor het verbeteren van de rechten van sekswerkers. Naast haar werk bij het Red Umbrella Fonds doet Alex veldwerk onder Thais-Nederlandse sekswerkers voor PROUD, de Nederlandse vakbond voor sekswerkers. Ook is ze trans* activist en bestuurslid voor Transgender Netwerk Nederland (TNN).

Marie-Louise Janssen is cultureel antropoloog en docent aan de Universiteit van Amsterdam. Ze doceert op het gebied van sex en gender studies en haar eigen onderzoek gaat over de intersecties van sexwerk, migratie en mensenhandel. Deze avond zullen Alex en Marie-Louise je meenemen in de geschiedenis en hedendaagse praktijken van sekswerk. Daarnaast gaan ze met ons in gesprek over onze ideeën en (eventuele) ervaringen rond sekswerk.

Programma van de avond
18:00 – 18:30 Inloop
18:30 – 19:15 Samen eten
19:15 – 19:30 Pauze
19:30 – 21:30 Presentaties Marie-Louise Janssen & Alex Kain

Mocht je willen deelnemen stuur dan s.v.p. een e-mail met je aanmelding naar [email protected]. Dit is nodig zodat we voldoende eten en drinken kunnen bestellen.

Wij hopen jullie dinsdagavond 10 maart weer te zien!

Wereldcafé (Veilige Haven) is er voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) met verschillende culturele achtergronden. Samen eten met gelijkgestemden. Binnen deze groep zijn er meerdere vrijwilligers die ervaring hebben met lesbische, homoseksuele of transgender gevoelens. Na de maaltijd is er verschillende activiteiten, zoals een gastspreker of zijn weerbaarheidstrainingen en twee of drie keer in het jaar is er ook de mogelijkheid om je op soa’s te laten testen. Doel: jezelf kunnen zijn in een ongedwongen sfeer, leuke dingen doen en samenzijn met jongens en meiden die ervaringen delen, zodat je elkaar kan versterken en steunen.

De bijeenkomsten zijn besloten, je kun alleen op uitnodiging komen.

Mocht je iemand willen meenemen die tot de doelgroep behoort, geef dit dan tijdig aan, dan kan er ook rekening gehouden worden met eten.

Wanneer: Iedere tweede dinsdag van de maand. Daarnaast is er op de laatste vrijdag van de maand samen met Respect2love een bijeenkomst. In juli en augustus geen Wereldcafé avonden vanwege Pride Amsterdam.

Website
E-mail