Als je haar niet wilt

Nee zeggen mag op ieder moment. ‘Wie A zegt, moet ook B zeggen’ gaat in de liefde niet op. Wees dus duidelijk als je niet geïnteresseerd bent wanneer je versierd wordt.

Bij een vrouw die je niet ziet zitten, is het eenvoudig. Laat haar non-verbaal merken dat je haar niet beter wilt leren kennen. Praat met anderen, lach niet naar haar terug. Als ze je een drankje aanbiedt of je ten dans vraagt, sla je dat vriendelijk af.

Als je haar leuk vindt, kun je met haar flirten maar tegelijkertijd duidelijk zijn dat er verder niks zal gebeuren. Zeg bijvoorbeeld: ‘Ik vind je leuk, maar…’ of: ‘Ik voel me gevleid, maar…’ ‘Geen zin’ lijkt geen goede reden, maar dat is het wel.

Open

Omdat het moeilijk kan zijn om iemand direct af te wijzen, zijn sommige vrouwen (te) voorzichtig. Je gaat duiken terwijl het best een aardige vrouw is. Zo loop je misschien een leuke vriendschap mis. Wees open en eerlijk.

Iemand afwijzen die je goed kent en om wie je geeft, is lastig. Je wilt haar geen pijn doen en haar niet kwijt raken als vriendin. Op zich is duidelijk zijn het makkelijkste voor jullie allebei, en dan weet zij waar ze aan toe is. Speel niet onnodig met haar gevoelens als je zeker weet dat je niks met haar wilt.

Als iemand jouw grenzen niet respecteert, wees dan heel duidelijk.

lesbischnllogo