Chat & date

Veel lesbische en biseksuele vrouwen zoeken contact via internet: op relatiesites bijvoorbeeld. Virtuele romantiek brengt vrouwen bij elkaar, maar kan in het echt ook tegenvallen.

Internet is een uitkomst: Vanuit je luie stoel kun je contact maken met heel veel verschillende vrouwen. Je kunt anoniem blijven, of ten minste onder een andere naam online gaan. Op het lesbische forum Femme Fusion zijn duizenden vrouwen online. Niet alleen voor romantisch contact, maar ook voor discussies, weetjes en mooie verhalen kun je er terecht.

Op veel sites kun je een profiel aanmaken. Dit is een persoonlijke pagina, waarin je jezelf voorstelt. Je zet er bijvoorbeeld in hoe je er uit ziet, waar je van houdt, wat je karakter is en op wat voor types je valt. Je kunt er een grappig foto bij doen, of een link naar je eigen website. Als je op zoek bent naar contact kun je aangeven of je iemand zoekt voor een relatie, een vriendschap met misschien meer, of alleen voor een seksueel avontuur.

Als je een leuk profiel leest van een andere vrouw, kun je haar e-mailen. Ook kun je zelf benaderd worden door vrouwen die je profiel hebben gelezen.

Internetcontact kan snel persoonlijk worden. Je kunt elkaar steunen, verrassen en versieren via e-mail. Ook kun je elkaar bellen, elkaar volgen via de webcam en natuurlijk gewoon ontmoeten. Elkaar ontmoeten kán tegenvallen. Spreek daarom de eerste keer niet bij je thuis maar bijvoorbeeld in een cafe of op een station af. Zo kan je eerst even kijken hoe ze is voordat je elkaar verder in je leven laat. Maar het kan natuurlijk ook meevallen. Wie weet word je wel Zij aan Zij bijvoorbeeld. Beschrijf kort wie je bent en wat voor vrouw je zoekt, en je zult zien dat je leuke reacties krijgt!

Tuana (21): Via chatten heb ik mijn grote liefde ontmoet. Al bij ons eerste chatcontact vorig jaar wist ik dat Dilber bijzonder was, ze kwam zo warm en spontaan over dat ik er de kriebels van kreeg. Het was liefde op het eerste chat. Nadat we twee weken lang dag en nacht te hebben gechat, hebben we elkaar voor het eerst in Rotterdam ontmoet. Ze had een foto van zichzelf opgestuurd dus ik wist hoe ze eruit zag, maar in levende lijve bleek ze nog prachtiger te zijn. [Mijn geloof en mijn geluk, p. 45]

 

Leyla (27): Mereyem is een van de meisjes die vier jaar geleden heeft gereageerd op mijn contactadvertentie in Zij aan Zij. Ik was op zoek naar een vriendin met wie ik de leuke en minder leuke dingen kon delen. De brief van Mereyem trok mijn aandacht. Alle andere meisjes schreven over een mogelijke relatie, maar Mereyem was heel oppervlakkig. Zij zocht net als ik naar vriendschap en niet naar liefde. Nadat we elkaar een aantal keren telefonisch hadden gesproken, wilden we elkaar zien. We spraken af op het Centraal Station in Amsterdam en op het moment dat ik Mereyem zag, was ik verkocht. In één oogopslag was de vriendschap omgeslagen in verliefdheid en dat bleek wederzijds te zijn. [Mijn geloof en mijn geluk, p. 69]