Daten

Daten is een manier om een vrouw beter te leren kennen. Je spreekt af om samen iets te gaan drinken of doen en kijkt intussen of je elkaar leuk genoeg vindt voor méér.

Vrouwen om mee te daten kun je overal vinden. Op je werk, op de sportclub, in de <kroeg>, online of via via. Vraag gewoon aan die knappe meid of ze een keer met je uit gaat. Daten is tenslotte vrijblijvend.

Tips: 

  • Pols van tevoren wat je date leuk vindt om te doen.
  • Maak je mooi voor een date. Trek iets speciaals aan, iets wat bij je ogen kleurt of iets waar je je lekker in voelt
  • Wees nieuwsgierig. Wie is de vrouw tegenover je? Je brengt tijd met haar door, dus die kan je beter goed benutten. Vraag haar alles wat je weten wilt.

Stel, het is niks. Je hebt elkaar weinig te vertellen of je knapt af op de manier waarop ze eet. Ze zit met haar gevoelens voor vrouwen in de knoop of de magie van in de disco is bij daglicht verdwenen. Zeg elkaar gedag en ga je eigen kant weer op.  Lastig is het als de één nog een keer wil afspreken en de ander niet. Wees helder in wat jij wilt, zonder onvriendelijk te worden: ‘Het was leuk om je te ontmoeten, maar ik wil het hierbij laten.’ Of: ‘Jammer, ik had je graag nog een keer gezien’.

Zoenen en thuisbrengen

Daten hoeft niet tot seks te leiden, maar dat kan wel. Je kan nog een keer afspreken. Een tweede afspraakje is vertrouwd omdat je elkaar intussen beter kent. Maar ook spannend, omdat het wel iets betekent dat je haar terug wilt zien. Misschien duurt het vijf dates, misschien is het bij de eerste keer raak.

Als het klikt: zoenen. Bij de bushalte of het fietsenrek of in een volgende kroeg. Ook kan je aanbieden haar thuis te brengen. Zorgen dat ze veilig thuiskomt, maar ook: het afscheid nog even uitstellen. Thuisbrengen betekent niet automatisch seks. En ook als ze je nog uitnodigt voor een kopje thee, niet. Het kan natuurlijk wel dat je daarna samen in bed belandt.

Shanna (31): Van tevoren merkte ik wel dat ik net zo nerveus was als bij een eerste afspraak met een man. Zo stond ik eindeloos Shirts te passen. Ik was iets te vroeg in de kroeg, en terwijl ik daar aan een tafeltje zat te wachten, bonkte mijn hart zowat mijn borstkas uit. Toen zag ik haar binnenkomen en lachend op me afkomen.Ze plofte tegenover me neer en zei: 'Heb jij je hier ook zo op verheugd?' Ik stotterde wat verward, en daarna begon ze me toch te versieren op een manier die ik niet kan navertellen! Af en toe keek ze me aan en raakte héél even mijn handpalm aan, waarbij ze dingen zei als: 'Weet je wel dat je bij dit kaarslicht nog mooier bent dan anders?' De vlammen sloegen me uit. Onder de tafel gleed haar enkel soms even langs de mijne en ik vond dat ritselende panty-geluid vreselijk erotisch. [Zij aan Zij, 2002-6, p. 16]

 

Ook interessant:

lesbischnllogo