Versieren

Als je een vrouw versiert laat je haar goed merken dat je haar leuk vindt. Neem de tijd en maak het haar naar de zin.

Versieren begint met een glimlach, zie ook flirten. Zorg dat ze je ziet staan. Maak oogcontact. Meestal voel je snel genoeg aan of zij ook geïnteresseerd is. Kijkt ze terug, lacht ze?
Breek het ijs, maak een praatje. Geef haar een compliment. Praat over leuke dingen. Zeg iets positiefs, zeg bijvoorbeeld dat ze lekker ruikt. Bouw het langzaam op.

Vraag haar uit

relatiesEen onbekende versieren lukt misschien niet in een keer. Probeer erachter te komen of ze openstaat voor vrouwen en niet bezet is. Ook heterovrouwen of vrouwen met een vaste relatie kun je natuurlijk proberen te versieren.
Samen een kopje koffie drinken, een hapje eten, naar de film zie ook daten. Complimentjes, grapjes, glimlachen. Wees vooral zoveel mogelijk jezelf en vertrouw op je intuitie.

Zoen

Als er tussen jullie een spanning hangt kun je op je doel afgaan. Overwin je verlegenheid en zeg haar gewoon dat je haar leuk, mooi of bijzonder vindt.

Angst voor afwijzingen? Zie een blauwtje lopen. Meer dan zoenen? Zie one night stands.

Tips

  • Sta open voor de vrouw tegenover je; als ze niet wil, respecteer haar grenzen en blijf aardig. Geniet van wat er wÿl is.
  • Voor versieren heb je lef nodig ÿn moet je tegen een stootjekunnen. Het is niet de bedoeling dat je van de zenuwen in elkaar krimpt zodra je initiatief wilt nemen, of dat je jezelf juist overdreven cool en zelfverzekerd voordoet. En soms zit je gewoon niet zo lekker in je vel. Dat voelt ze! Laat die vrouw lopen als je je avond niet hebt.
Trudy (23): Op een keer nodigde ze me uit om met haar te gaan lunchen. Die uitnodiging nam ik met bonzend hart aan. Ik herinner me dat haar hand de mijne op tafel per ongeluk aanraakte, toen ze me de menukaart wilde aanreiken, en dat ik zowat een hartstilstand kreeg. [Zij aan Zij, 2003-5, p. 24] 

 

Dan zie ik dat schuin tegenover mij een vrouw mij zit aan te kijken. Ze schrikt als ze ziet dat ik naar haar kijk en schaamt zich dat ik haar gesnapt heb. Ik schaam me ook. Waarom weet ik eigenlijk niet. Ik moet een beetje grinniken. Als ik weer opkijk, kijkt zij ook. We glimlachen. Snel kijk ik weer in het boek dat ik meegenomen heb. Ik zie de letters maar ze vormen geen woorden. [Meidenboek, p. 65]

 

lesbischnllogo