Lichaamstaal

Ook al praat je niet, toch zeg je wat. Met je houding, de stand van je hoofd, je gezichtsuitdrukking, je lichamelijke reacties en je gebaren communiceer je ook. Lichaamstaal of non-verbale communicatie kun je niet uitzetten. Je kunt het wel bewust inzetten.

Let op de lichaamstaal van je minnares, wanneer je met haar vrijt. Maakt ze geluid, krijgt ze kippenvel of rilt ze? Pakt ze je stevig vast, kijkt ze je aan of knijpt ze in je hand, je kont, je borsten wanneer je haar bevredigt? Draait ze zich van je af, als ze is klaargekomen of kruipt ze tegen je aan? Met al die lichamelijke reacties maakt ze je duidelijk wat ze vindt. Wanneer je haar niet goed kent, kun je de signalen misschien niet goed interpreteren. Check of het klopt wat je denkt te zien: ‘Doe ik het zo goed?’ ‘Ben je geil?’ Of plagerig: ‘Wil je dat ik doorga of zal ik nu maar weer stoppen?’. Met lichaamstaal kun je ook nee zeggen: je afwenden, haar niet aankijken of zwijgen. Als je het vrijen niet prettig vindt, maar je zegt dat niet, kan zij het door je lichaamstaal opmerken. Gewoon omdat je je reactie niet kan verbergen. Je sluit je af voor contact. Zij kan daardoor onzeker worden. Zeg het dus liever: dat ze je wat sneller moet vingeren, of juist nog even moet wachten met likken. Of dat ze je even met rust moet laten.

Als je dat zegt, is de kans groter dat ze je ook echt met rust laat, dan wanneer je het alleen uitstraalt. Als je merkt dat je partner dichtslaat of niet geniet, vraag haar dan wat er aan de hand is.  Vraag haar je te helpen, vraag haar hoe ze het lekker vindt. Of laat haar met rust wanneer ze aangeeft dat ze alleen wil zijn. Dat kun je ook letterlijk vragen: ‘Zal ik je even met rust laten?’ Het prettige van lichaamstaal is dat je het ook kunt inzetten tijdens seks. Sterker nog: seks is een vorm van lichaamstaal. Met je lichaam kun je gevoelens uitdrukken en aanwijzingen geven. Je kunt haar hand pakken en die net zo hard tegen je klit drukken als jij prettig vindt. Je kunt haar hoofd vasthouden wanneer ze je likt, haar (andere) hand wanneer ze je neukt. Zo houden jullie contact ondanks het feit dat jullie elkaar misschien niet kunnen aankijken. Je kunt ook bepaalde gebaren gebruiken, zoals je duim opsteken als alles goed gaat of drie vingers wanneer je meer wilt, of de T van time out maken wanneer het even genoeg is geweest. Een paar scenario’s rond lichaamstaal lees je hier.

Scenario’s lichaamstaal:

  • Je ligt op je rug, terwijl je vriendin je plaagt. Je toont je verlangen door je benen te spreiden, je schokt met je heupen zodra ze in de buurt van je vagina komt. Ze pest je en stelt het uit. Als het je te lang duurt, pak je haar hoofd en duw je het tussen je benen. Zonder woorden toon je je ongeduld: je wilt haar. Eventueel kan je het met woorden toelichten: ‘Ik houd het niet meer vol, lik me nú!’
  • Je zit tussen haar benen, terwijl zij op haar rug ligt. Je brengt je hand langzaam naar haar vagina. Met je andere hand pak je haar hand vast. Je kijkt in haar ogen en lacht haar toe. Oogcontact: zij bepaalt wat er gebeurt. Je zegt het: ‘Geef me een seintje als je er klaar voor bent.’ Je blijft naar haar gezicht kijken. Ze knikt: je mag. Haar ogen krijgen een geile glans zodra je twee vingers naar binnen duwt. Zij steekt ondeugend drie vingers op. Ze geniet: dat zie je aan haar lichaam. Ze trilt, ze duwt haar heupen omhoog, ze bloost en zweet en ze kreunt. Haar vagina wordt natter en groter. Als ze wil dat je rustiger aandoet, pakt ze de hand waarmee je haar neukt en stopt je beweging. Zo kun je zonder te praten duidelijk maken wat je wilt.
  • Als je wilt dat ze naar je kijkt, kun je haar hoofd vastpakken en naar je toe draaien, als je wilt dat ze zich omdraait, kun je haar (zachtjes) omduwen. Als je wilt dat ze je klit vingert, kun je haar hand sturen, als je wilt dat ze haar benen opent, kun je met jouw knieën haar knieën opzij duwen. Wil je dat ze op je tepels zuigt, dan kun je je borst in haar gezicht duwen, wil je dat ze stopt dan kun je haar zachtjes wegduwen. Als je wilt laten merken hoe lekker het is, kun je dat laten horen.
Wanhopig zoek ik naar de ongeschreven regels van dit spel. Mag ik tegenstribbelen? Doe ik het goed? Ik krijg geen woord over mijn lippen, kijk haar vragend aan. [Madam, 1993-4, p. 11] Ik neem haar ongegeneerd op, van top tot teenslipper. Ze voelt de spiedende blik en kijkt zenuwachtig wat ik van haar wil. Expres kijk ik haar niet in de ogen, maar staar ik geil naar haar blote, bezwete hals. Nu wordt ze pas echt nerveus. Ze probeert geïrriteerd te kijken, maar ik zie aan de subtiele samentrekkingen van haar huid dat ze juist geërotiseerd is. [Wild Side, 1993-2, p. 16]

lesbischnllogo