Relatietherapie

Als je van elkaar houdt maar je loopt tegen bepaalde verschillen of patronen op, kun je in relatietherapie. Samen met een hulpverlener bespreek je jullie problemen. Dat kan je relatie verdiepen. Het kan er ook op uitdraaien dat jullie zonder elkaar verdergaan. 

Af en toe eens bekijken hoe je relatie loopt kan een luxe zijn. Ook al is het eng om kritiek te uiten op je partner, of je diepste wensen aan haar te vertellen, het kan jullie verder brengen. Je kunt dit samen doen, maar je kunt ook een derde erbij vragen. Een hulpverlener, mediator of therapeut heeft afstand. Hij of zij heeft geen belang bij een van jullie en kan daardoor neutraal en onpartijdig naar jullie problemen kijken. Schuldgevoelens en schaamte komen in een ander licht te staan als een ander ernaar kijkt. Door zijn of haar vragen kijk je anders tegen jullie verhouding aan. Ook kun je oefenen op neutraal terrein met het uiten van je gevoelens, of het doorbreken van patronen.

Als je door middel van therapie jullie relatie onder de loep neemt, kan het ook duidelijk worden dat jullie niet bij elkaar passen. Dat is een trieste uitkomst, natuurlijk. Het kan je echter ook opluchten, omdat je anders in een relatie was blijven zitten die jullie beiden geen goed deed.

Bedenk wat voor soort therapie je zou willen. Praten of ook non-verbale therapie? Bij een man of een vrouw? Er zijn hulpverleners die bekend zijn met lesbische relaties, je vindt ze op rozehulpverlening.nl.
lesbischnllogo