Borsten

Je borsten, en dan vooral je tepels en tepelhoven zijn gevoelig voor aanraking. Ze kunnen hard en groter worden tijdens seks. Sommige vrouwen kunnen niet klaarkomen zonder dat hun tepels worden aangeraakt, andere hebben liever niet dat er iemand aan hun borsten zit.

Als je tepels aangeraakt worden, worden ze hard en stijf, je tepelhof zwelt op en kan donkerder van kleur worden. Soms kan je het gevoel hebben dat er verbinding loopt tussen je tepels en je klit. Een aanraking van je borsten voel je dan ook in je kut.
Veel vrouwen vinden het lekker als je hun klit en hun tepels tegelijk aanraakt. Je hebt twee handen dus je kunt het allebei. Ook kan je vriendin zelf aan haar borsten zitten terwijl jij haar likt bijvoorbeeld. En als zij masturbeert, kun jij met haar tepels spelen. Dan komt ze extra snel.

Meer tips

 • Lik de tepels van je minnares, of als je grote borsten hebt, die van jezelf.
 • Experimenteer met zacht en hard. Strijk met een veertje over je tepels, of knijp er eens flink in.
 • Stop je gezicht tussen haar borsten.
 • Pak haar borsten in beide handen en kneedt ze, duw ze tegen elkaar.
 • Leg je eigen borsten tegen die van haar: zacht tegen zacht.
 • Lik je vingers en wrijf met natte vingers over haar tepels.
 • Blaas op haar natte tepels.
 • Wissel hard en zacht af: wrijf snel en licht over haar tepels en geef tussendoor kneepjes.
 • Rol haar tepels tussen je vingers, knijp er zachtjes in, draai ze een stukje om of trek eraan.
 • Zuig en lik haar tepels zoals je dat doet met haar klit. Sabbel erop, bijt erin.
 • Gebruik tepelklemmen.
 • Wrijf met je kut over haar borsten, of duw jouw borsten tegen haar kut.
 • Ga op haar buik zitten met je voorbinddildo om en wrijf ermee tussen haar borsten. Stimuleer haar tepels met de top en zeg haar dat je over haar tieten gaat spuiten?
 • Gebruik ijsklontjes, warme vloeistof, bier, slagroom, vanillevla?
 • Als ze er tegenkan, druppel dan wat kaarsvet op haar borsten, of op die van jezelf. Gebruik geen kaarsen van bijenwas: die was wordt te heet en kan brandwonden veroorzaken.

Piercings en tepelklemmen

Door een tepelpiercing kan het gevoel in je tepel veranderen: ze kunnen extra gevoelig maar ook minder gevoelig worden. Een tepelpiercing staat mooi en kan opwindend zijn om mee te spelen tijdens seks. Nieuwe piercings kunnen echter gevoelig of pijnlijk zijn: het duurt een paar maanden voordat je huid genezen is. Tepelklemmen zijn er in verschillende soorten. Sommige knijpen zachtjes terwijl andere sporen achterlaten op je borsten. Weer andere kun je verstellen. En je kunt ook wasknijpers gebruiken en ze losser maken door het ijzertje wat om te buigen. Tip: check de sterkte van de klem op het vel tussen je duim en je wijsvinger. Zet tepelklemmen nooit direct op de tepel. Dat doet te veel pijn! Knijp je huid rond je tepel samen en zet daar voorzichtig een knijper of klem op. Probeer het eerst op jezelf voor je ze bij je vriendin gebruikt. Dan kan je inschatten hoe het voelt.

Tepelklemmen die je in de winkel koopt, zitten soms aan elkaar met een (dunne) ketting. Zitten de klemmen op hun plaats, trek dan voorzichtig aan het kettinkje. Er kan vocht uit je tepels komen als je er een klem op of omheen zet, dat is normaal en ongevaarlijk. Let op: tepelklemmen doen meer pijn op het moment dat je ze eraf haalt dan wanneer je ze plaatst! De klemmen sluiten de bloedtoevoer naar je tepels af, en daarom voel je na een tijdje weinig in je tepels. Haal je de klemmen eraf, dan stroomt het bloed weer door en dat geeft een plotseling, intens en tintelend gevoel. Laat tepelklemmen niet langer dan twintig minuten zitten: je weefsel kan erdoor beschadigen. Doe je het voor het eerst, begin dan met een minuut of twee en bouw het rustig op. Na een tijdje oefenen kun je meestal meer hebben.

Voorzichtig pakte ik haar borsten beet en likte beurtelings haar tepelhoven, nam toen een tepel in mijn mond en dronk, plotseling gulzig en vol begeerte, uit volle kracht. Ik pakte met mijn hand haar andere borst en draaide aan haar tepel. Zoog nog harder. Chris slaakte een kreet en pakte me bij mijn haren. 'Rustig jij,' gebood ze. 'Een tedere minnaar zijn, wat heb ik je geleerd?' Ze deed wel streng, maar ik hoorde de onderdrukte lach in haar stem. Ze vond het heerlijk als ik mezelf in haar verloor. [Niemandsland, p. 122]
Pas toen liet Lane Carols handen los om de fijne bandjes van haar bodystocking over haar schouders te duwen en zo haar volle borsten te onthullen. Een voor een zoog ze Carols borsten vol in haar mond terwijl ze de tepel met haar tong bewerkte. 'Mmm, wat een heerlijke tieten⿝, zei ze terwijl ze de ene borst uit haar mond liet glippen om verder te gaan met de andere. Carol kreunde en drukte haar borstkas gewillig omhoog, toen Lane haar andere borst in haar mond nam. [Zij aan Zij, 2000-7/8, p. 14]

lesbischnllogo