Seks tussen mannen

Hoe hebben twee mannen seks met elkaar?

Een mannenlichaam is natuurlijk anders dan een vrouwenlichaam. Maar alle seksuele handelingen tussen man en vrouw, kunnen twee mannen samen ook doen: (tong)zoenen, strelen, aftrekken, pijpen en neuken. Het enige verschil is dat twee mannen anaal (in elkaars kontgaatje) neuken.

Iedereen heeft andere verlangens en voorkeuren. Voor sommige mannen die seks hebben met mannen is klaarkomen belangrijk. Voor anderen niet. Sommigen vinden neuken belangrijk, anderen niet. De één vindt het vooral prettig om geneukt te worden, de ander om zelf actief te neuken. Die rollen kunnen ook omdraaien.

Kortom, homoseksuele jongens en mannen geven op verschillende manieren invulling aan hun seksleven. Meer informatie over sekstechnieken kun je vinden op mantotman.nl.

Björn (24 jaar): ‘Hij had veel meer ervaring dan ik maar hij was heel lief voor me. Hij vroeg me wat ik nog nooit had gedaan op seksgebied. Ik voelde me heel opgewonden. We hebben veel gezoend en elkaar gepijpt. Hij heeft ook z’n vinger in mijn kont geduwd.’

Dómino (19 jaar): ‘Vroeger dacht ik: ik ga niet neuken en ik laat me niet neuken. Aan elkaars kont zitten leek me eerlijk gezegd een beetje smerig. Zoiets doe je toch niet! Raar eigenlijk, want waarom zou een kont vies zijn en een pik niet? Daarom gingen al die acties voor condooms aan mijn deur voorbij, ze waren niet voor mij bedoeld. Ik zou toch nooit neuken. Er waren genoeg andere manieren van vrijen waar ik verslaafd aan was. Inmiddels denk ik er anders over. Ik heb een relatie met een toffe vriend die me heeft geleerd hoe je een condoom gebruikt. En dat neuken van alles is: opwindend, geil en intiem, maar niet vies.’ [Jongens onder elkaar, p. 28]

Hebben homomannen meer seks dan hetero’s?

In het algemeen zijn mannen, of ze nou hetero- of homoseksueel zijn, meer op seks gericht dan vrouwen. In een relatie tussen twee jongens of mannen kan seks dus een grote rol spelen.

In een groot landelijk onderzoek uit 2007 zijn homoseksuele, biseksuele en heteroseksuele jongeren gevraagd naar hun -losse en vaste- sekspartners. De meerderheid van de jongens die seks heeft met jongens geeft aan vier of meer sekspartners te hebben gehad. Dat is meer dan de hetero-jongens. Ook hebben ze minder vaak een monogame relatie dan de heterojongens die meededen aan het onderzoek.

Waarom hebben mannen anoniem seks met elkaar?

Vroeger konden mannen die seks met elkaar wilden hebben, elkaar alleen op geheime plekken ontmoeten. En omdat ze hun partners vaak niet mee naar huis konden nemen, hadden zij soms seks ter plaatse.

Deze zogenoemde ‘banen’ of cruise-plekken bestaan nog steeds. Het zijn anonieme ontmoetingsplaatsen voor mannen in parken, duinen en op parkeerplaatsen. Mannen die cruisen, doen dat voor de spanning, het flirten en versieren en om seks te hebben.

Het zijn niet altijd mannen die zichzelf homo noemen of homoseksuele relaties hebben. Zij gaan niet naar een homokroeg om mannen te ontmoeten. Voor hen is cruising handig om anoniem andere mannen tegen te komen en seks met ze te hebben. Kijk voor meer informatie op mantotman.nl.

Is homoseks onveilige seks?

Net als bij heteroseks, ligt het eraan wat je doet en hoe je het doet. Door zonder condoom te neuken, kun je hiv en andere seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) oplopen. Dat geldt ook voor seks tussen een man en een vrouw.

Bij anale seks (kontneuken) is het risico op overdracht van soa groot. De binnenkant van de anus is uiterst vatbaar voor infecties en geeft ze ook makkelijk door. Daarom is het belangrijk om een condoom en voldoende glijmiddel te gebruiken tijdens het kontneuken. En dat geldt ook voor hetero’s! Kijk voor meer informatie over gezonde seks op mantotman.nl.