Seks tussen vrouwen

Antwoord op de vier meest gestelde vragen over seks tussen vrouwen:

Hoe hebben twee vrouwen seks met elkaar?

Vrouwen hebben een ander lichaam dan mannen. Maar bijna alle seksuele handelingen die een man en vrouw doen, kunnen twee vrouwen samen ook doen: (tong)zoenen, strelen, vingeren, beffen (likken) en neuken. Het enige verschil is dat twee vrouwen niet met een penis kunnen penetreren (neuken), zoals hetero’s en homomannen.

Als vrouwen willen neuken, kunnen ze dat met een of meer vingers doen, of met een speciaal speeltje (dildo of vibrator). Een vibrator trilt, een dildo niet. Een dildo kun je los gebruiken of met een speciaal tuigje om je heupen binden, zodat je bij het neuken dezelfde beweging kan maken als een man.

Iedereen heeft andere voorkeuren en verlangens. De ene vrouw -lesbisch of hetero- vindt het lekker om geneukt te worden, een ander misschien niet. Zij houdt er misschien meer van om zelf haar vriendin te neuken. Of ze vindt het fijn om gelikt te worden.

Er zijn allerlei manieren waarop twee vrouwen invulling aan hun seksleven kunnen geven. Voor meer informatie over seks tussen meiden en vrouwen, kijk op lesbisch.nl (dat is een website weergave van het boek Lesbische seks door Schorer boeken).

Anouk (20 jaar): ‘De eerste keer vrijen ging heel erg voorzichtig. We hadden het allebei nog nooit gedaan en waren ook nog heel erg jong. Er ging wel heel erg veel gedoe aan vooraf, heeeel lang zoenen en knuffelen en aaien... Dat duurde echt uren![ ...] Ik denk dat het allemaal een beetje te spannend was.’ [Folder Meiden Onder Elkaar]

Hebben lesbo’s meer/minder seks dan heterovrouwen?

De meeste vrouwen zijn, in vergelijking met mannen, meer op intimiteit dan op seks gericht. Dat heeft niets met homoseksualiteit te maken: lesbische vrouwen en heterovrouwen verschillen daarin niet zoveel van elkaar.

In een relatie tussen twee vrouwen kan intimiteit en vertrouwdheid daardoor een hogere prioriteit hebben dan seks. Als vrouwen langer samen zijn, wordt seks soms minder belangrijk in de relatie. En in vergelijking met heterovrouwen hebben lesbische vrouwen geen man die seks op de agenda houdt.

Tegelijkertijd zijn er veel lesbische meiden en vrouwen die seks wel belangrijk vinden. Ze gaan vaak uit, zoenen en flirten op feesten met verschillende meiden en hebben diverse avontuurtjes. Ook in relaties zorgen ze ervoor dat seks op de agenda blijft. Dat geldt zeker voor jonge meiden die net de lesbische scene aan het ontdekken zijn.

Zie tips over flirten en versieren op lesbisch.nl.

Is lesbische seks zachter dan heteroseks?

Nee. Het lijkt misschien zo, omdat twee vrouwenlichamen zachter aanvoelen dan een mannenlichaam. Als een meisje voor het eerst met een ander meisje vrijt, kan ze ervaren dat het zachter is.

Dat betekent niet dat meiden in bed elkaar alleen strelen en zoenen. Lesbische seks gaat net als andere seks over seksuele opwinding en klaarkomen. Vrouwen die seks hebben met vrouwen kunnen elkaar stevig beetpakken, diep neuken en heftig laten klaarkomen. Of je dat ook lekker vindt, is natuurlijk persoonlijk.

Als twee vrouwen vrijen, heeft er dan één de actieve rol en één de passieve rol?

Dat kan, maar het hoeft niet. In sommige relaties zijn de rollen verdeeld. Een van de twee neemt het initiatief, de ander laat zich versieren.

Hoe de rollen verdeeld zijn, is afhankelijk van voorkeur. Sommige vrouwen houden ervan om actief te vrijen met hun vriendin, anderen laten zich liever verleiden. Weer andere vrouwen maakt het niet uit: ze kunnen beide rollen op zich nemen. Tijdens een vrijpartij kan het initiatief wisselen.

Veel meiden hebben geleerd dat ze afwachtend moeten zijn in de liefde. Een meisje dat laat zien dat ze zin heeft in seks, wordt al snel uitgemaakt voor slet of hoer. Maar als twee meisjes beiden afwachten tot de ander een stap zet, gebeurt er niet zoveel. Het is dus goed als meiden die op meiden vallen initiatief tonen en een meisje dat ze leuk vinden dat laten weten.