Hoe kunnen lesbische vrouwen veilig vrijen?

De risico’s op hiv zijn veel groter bij seks met mannen dan bij seks tussen twee vrouwen. Dus wanneer een vrouw (ook) met jongens vrijt, is het belangrijk dat ze dat veilig doet. Veilige seks met mannen betekent een condoom gebruiken tijdens het neuken, en geen sperma in je mond bij het pijpen.

Maar ook tijdens seks met vrouwen kunnen vrouwen risico lopen op hiv, soa en schimmelinfecties. Lesbische vrouwen lopen met name risico op een hiv-besmetting wanneer ze de vagina van hun partner likken tijdens haar menstruatie of dildo’s ongewassen met elkaar delen.

Het risico op soa en vaginale infecties kunnen vrouwen verkleinen door ervoor te zorgen dat hun eigen vaginavocht niet in contact komt met het vaginavocht van de ander. Ze kunnen ervoor kiezen om hun vagina’s niet tegen elkaar aan te wrijven, bij het delen van een dildo condooms te gebruiken of tussendoor de dildo goed te wassen.

Wanneer iemand wondjes aan haar handen heeft, kan zij risico’s verkleinen door een latex handschoen te gebruiken bij het vingerneuken van haar vriendin.

Maar ook door een andere vrouw te likken (vaginaal of anaal) loopt iemand kans op soa. Sommige vrouwen kiezen er daarom voor om een beflapje te gebruiken wanneer ze de ander likken.

Zie voor meer informatie over veilig vrijen lesbisch.nl